Vágólapra másolva!
A Red Bull cspatfőnöke, Christian Horner szerint Sergio Péreznek egy önbizalomnövelő, erős F1-es hétvégére van szüksége ahhoz, hogy visszataláljon az idény elején mutatott formájához.

A Red Bull mexikói pilótája az első négy futamon két győzelmet aratott, azóta viszont visszaesett a formája és az utóbbi három verseny borzalmasan sikerült számára.

Pérez jelentős hátrányban van kétszeres világbajnok csapattársával, Max Verstappennel szemben, így neki már nem a címvédő a legfőbb ellenfele idén

- Fernando Alonso például már nagyon közel került hozzá a vb-tabellán.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint nincs konkrét oka Pérez szenvedésének, a brit szakember szerint versenyzőjének vissza kell nyernie az önbizalmát.

Sergio Péreznek önbizalomra van szüksége Christian Horner szerint Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

"Nem gondolom, hogy bármi konkrét dologról lenne szó. Másokhoz hasonlóan küzdött azzal, hogy felmelegítse a gumikat, és nyilván ez egy olyan terület, amiben Max nagyon-nagyon erős azáltal, ahogy vezeti az autót. Checo a kemény keverékű gumikon startolt és egy kicsit le is szakadt, mielőtt a közepes keverékre váltott, amelyeken hasonló problémái voltak, mint a keményekkel" - mondta Horner a montreali futam kapcsán.

"Volt három nehéz hétvégéje, három-négy nehéz szombattal, amely miatt hátrányból kezdte a vasárnapokat.

Második a világbajnokságban, csak ő nyert Maxon kívül futamot, úgyhogy támogatnunk kell őt ebben az időszakban" - idézte a formula.hu a Red Bull csapatfőnökének szavait.