Újabb tévésorozat készül a Forma-1 világáról

Forma-1, Azeri Nagydíj 2023, szombat, sprintfutam, rajt
Drivers take the start of the sprint race ahead of the Formula One Azerbaijan Grand Prix at the Baku City Circuit in Baku on April 29, 2023. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)
Vágólapra másolva!
A Forma-1 egy újabb sorozat forgatását hagyta jóvá, amely egy családi dráma lesz a Zsivány Egyes - Egy Star Wars-történet című filmből ismert Felicity Jones főszereplésével.

A One (Egy) címre hallgató sorozat egy családi tulajdonban álló csapat történéseit fogja bemutatni a motorsportok világában, egyértelműen utalva például a Williamsre, tehát várhatóan nem csak fikciót, hanem valós utalásokat tartalmaz majd a produkció.

A Zsivány Egyes - Egy Star Wars-történet című filmből ismert Felicity Jones nem csupán a főszereplője, hanem a producere is lesz a projektnek,

amelynek producerei között cégként a Forma-1 is jelen lesz.

A motorsport.com megírta, hogy a Bedrock Entertainment készíti majd a sorozatot, a forgatókönyvért Mark Fergus és Hawk Ostby lesznek felelősek, akik Az ember gyermeke című filmért Oscar-jelölést kaptak, és A Vasember első részén is közreműködtek.

Újabb sorozat készül a Forma-1 világáról Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

Bár a One lesz az első F1 által megrendelt dráma, a szórakoztatóipar világába már évekkel ezelőtt belépett a bajnokság, hiszen a Netflixen futó dokumentum-sorozat, a Drive to Survive már négy éve elindult.

Mindemellett készül Brad Pitt főszereplésével egy Forma-1-es film is, aminek egyik producere a Lewis Hamilton által alapított produkciós iroda, a Dawn Apollo Films, melynek a jogait az Apple szerezte meg.