Mika Häkkinen szerint a McLaren hamarosan mindenkit meg fog lepni

F1 Abu Dhabi Grand Prix Practice And Qualifying 1 abu dhabi auto cars championships fia formula formula 1 gp grand motorsport motorsports neal o one prix racing shaq sports uae united arab emirates world yas marina Formula 1 Abu Dhabi Grand Prix Yas Marin
Mika Hakkinen before the qualifying ahead of the Formula 1 Abu Dhabi Grand Prix at Yas Marina Circuit in Abu Dhabi, United Arab Emirates on November 19, 2022. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A kétszeres F1-es világbajnok, Mika Hakkinen úgy véli, hogy a gyenge szezonkezdet ellenére a McLaren hamarosan a Red Bull legnagyobb kihívója lehet.

A wokingi csapat rémálomszerűen teljesített a bahreini szezonnyitón, és azóta csupán 17 pontot gyűjtött hat futam alatt, így a konstruktőri bajnokságban csak a hatodik helyen áll.

A McLarennél következetesen türelemre intettek mindenkit, a döcögős szezonkezdet után pedig Barcelonában érte el ia csapat az idei legjobb időmérős eredményét, ugyanis Lando Norris a Q3-ba jutva a nap harmadik leggyorsabb körét futotta, míg csapattársa Oscar Piastri is beverekedte magát a legjobb tíz közé. Bár a Red Bull és a Mclaren között jelenleg óriási a szakadás, számszerűen 270 pont a különbség a konstruktőri táblázatban, de a McLaren egykori versenyzője, Mika Häkkinen úgy véli, hogy korábbi csapatánál hamarosan megdöbbentő fejlődés fog bekövetkezni.

A nehézségek ellenére jó úton halad a McLaren Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

"Ha a csapatmunkát nézzük, a bokszkiállásaik két másodpercet vesznek igénybe, míg a többi csapat három vagy négy másodperc alatt cserél kereket. Ez is mutatja a csapat szellemiségét és azt az energiát, ami a csapat munkáját jellemzi" – mondta a finn klasszis a Red Bull dominanciájáról.

"Nem könnyű a többi csapatnak felzárkózni a Red Bullhoz. Nem hiszem, hogy idén bárki is utolérheti őket.

– vélekedett korábbi csapatáról a kétszeres világbajnok F1-es pilóta.