Vágólapra másolva!
A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner kijelentette, hogy a 2024-es F1-es szezonban is Sergio Pérez lesz a Red Bull második pilótája Max Verstappen mellett.

Hiába kezdte két futamgyőzelemmel az évet, a szezon közepén komolyan visszaesett a teljesítménye, így sokat cikkeztek az elmúlt hetekben Sergio Pérez jövőjéről. A Motorsport beszámolója szerint a mexikói pilóta helyzetén nem segített az sem, hogy Helmut Marko nem félt nyilvánosan is kritizálni Pérez munkáját, még Holland Nagydíj előtt is arról volt szó, hogy közel sem biztos a maradása. Ráadásul a futam után sem volt elégedett vele.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azonban egyelőre pontot tett az ügy végére, és formálisan is kijelentette, hogy nem fognak változtatni 2024-re a pilótafelállásukon.

Sergio Péreznek marad a Red Bullnál Horner szerint Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

„Checo helyzete világos, a Red Bull pilótája, és érvényes szerződése van velünk" – nyilatkozta többek között a Motorsport.com-nak Horner. - A szerződésétől teljesen függetlenül is elégedettek vagyunk vele. A futamon csak balszerencsés volt a boxutcai incidensével, amivel elvesztette a dobogót. Még mindig második a bajnokságban, és Maxon kívül csak ő tudott idén futamot nyerni.

Hozzátette, Verstappen érinthetetlen, de ha Max nem lenne, akkor Checo további 4-5 versenyt nyert volna. Jól végzi a munkáját, második a bajnokságban, és a reményeik szerint sikerül még nyernie a szezon vége előtt.