Vágólapra másolva!
Nem jósol javulást a szezon hátralévő részére az Aston Martin csapatfőnöke, Mike Krack, aki felmérte a csapat esélyeit, és szerinte nagyon nehéz lesz elérni, hogy az övéké legyen a Red Bull mögött a második leggyorsabb autó.

Jól indult a szezon az Aston Martin számára, hiszen Fernando Alonso az eddigi 12 futamból hatszor állhatott dobogóra, ám a csapat teljesítménye látványosan visszaesett.

A silverstone-i istálló komoly fejlesztési csatát vív a Ferrarival, a Mercedesszel és a McLarennel, de hiába hajtottak végre jelentős fejlesztéseket az AMR23-on, az elmúlt futamok során messze nem azt a teljesítményt produkálták, amit vártak. Ennek következtében már a Mercedes is megelőzte az Aston Martint a konstruktőri bajnokságban, míg a pilóták versenyében Fernando Alonso harmadik helyét egyre inkább veszélyezteti Lewis Hamilton.

Mike Krack elismerte, hogy már nem az Aston Martin a második leggyorsabb csapat a Forma-1-ben Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Krack határozottan egyetért Alonso korábbi kijelentésével, miszerint már nem nekik van a második leggyorsabb autójuk.

Ugyanakkor nagyon kicsi a különbség a csapatok között. Láttuk, mennyit veszítettünk az utóbbi időben a riválisokhoz képest, és azt gondolom, hogy a legfontosabb most az, hogy ezt a hátrányt lefaragjuk, és megpróbáljunk felzárkózni" – mondta a brit istálló csapatfőnöke.