Michael Schumacher volt csapattársa szerint van miért aggódnia Pereznek

Forma-1, Miami Nagydíj 2023, Max Verstappen, Sergio Pérez, Red Bull
MIAMI, FLORIDA - MAY 07: Race winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing (C) celebrates on the podium between Second placed Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing (L) and Third placed Fernando Alonso of Spain and Aston Martin F1 Team (R) during the F1 Grand Prix of Miami at Miami International Autodrome on May 07, 2023 in Miami, Florida. Rudy Carezzevoli/Getty Images/AFP (Photo by Rudy Carezzevoli / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
  Habár a Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner, valamint Helmut Marko tanácsadó is újra és újra biztosítják a bizalmukról Sergio Perezt, vannak, akik szerint van miért aggódnia a mexikói versenyzőnek Max Verstappen csapattársaként. 

A korábbi Forma-1-es pilóta, Johnny Herbert úgy látja, Perez nem kényelmesedhet el a kétszeres világbajnok mellett. A brit versenyző Michael Schumacher csapattársa volt, de szinte teljesen elszürkült mellette, főleg akkor, amikor Schumacher második világbajnoki címének megszerzésére készült: 1995-ben Herbert mindössze négyszer jutott a legjobb három közé, míg Schumacher kilenc nagydíjat nyert ugyanazzal az autóval.

Herbert az OLBG-nek azt mondta, meglátása szerint az, hogy Verstappen normál körülmények között mindig jóval megelőzi Perezt, riasztó lehet a mexikói számára.

A Miami Nagydíj eredményhirdetése 2023-ban: a futamgyőztes Verstappen és a második helyezett Perez Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Rudy Carezzevoli

"Az biztos, hogy senki nem akar ilyen távolságban lenni a csapattársadtól. Ha Perez helyében lennék, nagyon kényelmetlenül érezném magam, és aggódnék. Lehet, hogy elégedett az egykörös sebességével, a kvalifikációkon nyújtott teljesítményével, de az időeredmények megmutatják, hogy nem behozhatatlan ilyenkor Perez előnye. A szezon felénél járunk, és még mindig nem találja meg azt a következetes teljesítményt és tempót, amit Verstappen. És csak Perez képes megfordítani a dolgokat."

Johnny Herbert és Michael Schumacher 1995 májusában a Spanyol Nagydíj dobogóján Forrás: Getty Images/Ben Radford

Herbert tudja, miről beszél, hiszen annak idején ő is hasonló nyomást élt meg Schumacher mellett.

A britnek tippje is van arra, hogy ki válthatná Sergio Perezt a Red Bullnál. A médiában Daniel Ricciardót és Tsunodát hozzák összefüggésbe a csapattal, Herbert szerint viszont Lando Norris is alkalmas lenne a feladatra.

"Kipróbálhatnák Lando Norrist - nem tudom, hogy felbonthatja-e a szerződést, vagy van-e teljesítményzáradék. Nem látom annak a lehetőségét, hogy Charles Leclerc vagy Carlos Sainz elhagyná a Ferrarit, hiszen nagy a kockázat, amikor valaki a Red Bullhoz szeretne csatlakozni: ott van Verstappen, akivel nem könnyű felvenni a versenyt."