A csapattársa nagyon megverte őt, Hamilton mégis az autóra panaszkodott

Forma-1, Olasz Nagydíj 2023, Lewis Hamilton
Mercedes' British driver Lewis Hamilton arrives prior to the third practice session, ahead of the Italian Formula One Grand Prix at Autodromo Nazionale Monza circuit, in Monza on September 2, 2023. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP)
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton mindössze a nyolcadik helyen zárta az Olasz Nagydíj időmérő edzését, miközben csapattársa, George Russell negyedikként végzett. A Mercedes idősebbik brit pilótája a kettejük közül induló riválisok miatt már előre lemondóan nyilatkozott a vasárnapi futamáról.

A Mercedes pénteken jó formában kezdte a monzai versenyhétvégét, Hamilton mégis úgy nyilatkozott, hogy már a Q3-ba kerülés is bravúr lenne részéről. Végül ez sikerült, Russell pedig itt is megmutatta, hogy jó teljesítményre képes az autó, ám Hamilton másfél tizeddel lassabb volt nála, ami négy poziciót jelentett. Kettejük közül Sergio Pérez, Alexander Albon és Oscar Piastri indulhat vasárnap 15 órától, Hamilton pedig főleg azt látja reménytelennek, hogy az egyenesekben villámgyors Williamset meg tudja majd előzni.

Lewis Hamilton szerint szenvedés volt az utolsó szektorban vezetni az autót Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

„Az utolsó szektorban vesztettem el [a jobb pozíció reményét], mert az első kettőben még jól álltam, utána viszont

– nyilatkozta Hamilton a Sky Sports-nak. – Ami lenyűgöző, hogy a Williams milyen gyors, és hogy mellettük a McLaren is előttünk tudott végezni. George nagyszerű munkát végzett, és én is igyekszem előrelépni, de ez nem lesz egyszerű, mert