Vágólapra másolva!
Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Olasz Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről. Jöjjenek a főszereplők értékelései.

"Hihetetlenül intenzív időmérő edzés volt mindenkinek. Tudtam a végén, hogy jó kört futok, szerencsére minden kijött.

Mióta átjöttem a célvonalon, azóta libabőrös vagyok, fantasztikus ilyen szurkolók előtt versenyezni.

Mindenhol támogatnak minket, amióta megérkeztünk, ez a legjobb érzés, amit egy versenyző átélhet. A cél az, hogy megnyerjem a futamot, mindent beleadok majd.

- mondta Carlos Sainz, a Ferarri első helyen végző versenyzője, akinek ez az első idei pole pozíciója.

Carlos Sainz érthető módon nagyon boldog volt Forrás: AFP/Ben Stansall

A Red Bull pilótája, Max Verstappen sem volt csalódott annak ellenére, hogy most nem indulhat majd az élről.

Örülök a második helynek, holnap megpróbálom megnyerni a futamot. Egyelőre még kiélvezem a mai napot, utána lehet a vasárnapi versenyre koncentrálni."

A harmadik helyen az ugyancsak ferraris Charles Leclerc végzett, aki kicsit csalódott volt, de annak örült, hogy a csapattársa végzett a pole pozícióban.

"Csodálatos érzés ilyen hangulatban versenyezni. Ennek ellenére kicsit csalódott vagyok, mert az első helyen akartam végezni. Viszont az, hogy Carlos Sainz végzett az élen, fantasztikus dolog a Ferrarinak. Én jobban szenvedtem az egész hétvégén, az edzésen is, mint ő. Nem volt szélárnyékom az utolsó körben, de örülnünk kell ennek az eredménynek.

Ilyen szurkolók és támogatás mellett a harmadik hely is fantasztikus. Holnap megpróbáljuk megcsinálni Carlossal a kettős győzelmet a Ferrarinak a futamon."

Az 53 körös Olasz Nagydíj vasárnap 15 órakor rajtol el Monzában.