Vágólapra másolva!
A nemzetközi sajtó egyöntetűen Max Verstappent, a Red Bull háromszoros világbajnok holland versenyzőjét magasztalta a vasárnapi idényzáró Forma-1-es Abu-Dzabi Nagydíj másnapján.

Max Verstappen Michael Schumacher és Lewis Hamilton nyomdokaiba lépett

Hollandia:
De Telegraaf:
"Példaértékű állandóság: Max Verstappen Michael Schumacher és Lewis Hamilton nyomdokaiba lépett."

Max Verstappen mindent vitt idén Forrás: NurPhoto via AFP/Beata Zawrzel/NurPhoto/Beata Zawrzel

Nagy-Britannia:
Daily Mirror:
"Max Verstappen a pole pozícióból rajtolva szokás szerint maga mögött hagyta az egész mezőnyt Abu-Dzabiban. Az igazi csata a Mercedes és a Ferrari között zajlott."
The Guardian:
"Max Verstappenben talán akkor tudatosult az idei teljesítményének nagysága, amikor világbajnokként és futamgyőztesként állt a dobogó tetején Abu-Dzabiban. A holland mosolygott, de arckifejezése arra utalt, hogy vélhetően tudja, ennél jobb már nem történhet vele."

Spanyolország:
Marca:
"Verstappen megkoronázta az álomévét."
La Vanguardia:
"Legördült a Forma-1 függönye. Ahogyan az egész idény során, úgy most sem volt kérdés, hogy ki nyer. Újfent Max Verstappen kezébe került a győztesnek járó trófea, miután a Forma-1 történetének legsikeresebb évét zárta versenyzőként. Sikerei páratlanok, és sok évig tart majd, amíg ezt bárki felül tudja múlni."

Olaszország:
La Gazzetta dello Sport:
"Max Verstappen a 22 futamból 19-et megnyerve vált a Forma-1 uralkodójává."

Max Verstappen mesebeli rekordokat döntött Forrás: NurPhoto via AFP/Beata Zawrzel/NurPhoto/Beata Zawrzel

Max Verstappen mesebeli rekordjai

Franciaország:
Le Figaro:
"Az utolsó verseny méltó tükre volt a 2023-as szezonnak, amely nem tartogatott túl sok izgalmat. Max Verstappen kolosszális árnyékában nehéz volt bárki másnak tündökölnie."

Ausztria:
Kurier:
"Majdnem minden kérdésre választ kaptunk már a Forma-1-es idény utolsó versenyhétvégéje előtt. Max Verstappen és a Red Bull hetek óta világbajnok, de a többi helyezés szempontjából még maradt tét a vasárnapi Abu-Dzabi Nagydíjra."

Svájc:
Blick:
"Max Verstappen idei 19. futamgyőzelme Abu-Dzabiban! A Red Bull holland versenyzője úgy zárta az évet, ahogyan elkezdte: egy ugrással a dobogó legfelső fokára."
Tages-Anzeiger:
"Egy versenyző fölényét hozta az idény, amilyet a Forma-1 még soha nem látott. Verstappen 22-ből 19 futamot nyert meg, Abu-Dzabiban pedig teljesítette az ezredik körét is a mezőny élén - mindezt egy szezonon belül. Ezek mesebeli rekordok."