Vágólapra másolva!
Sergio Pérez, a Red Bull mexikói pilótája nem tudta felvenni a versenyt csapattársával, a világbajnok holland Max Verstappennel, de a csapatfőnök, Christian Horner szerint erre senki sem lett volna képes.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint Sergio Pérez munkája a legnehezebb az egész Forma-1-ben, mert neki kellene felvennie a versenyt Max Verstappennel, A külvilág felé mindig az az információ jut el, hogy ugyanolyan autóval, mekkora különbség van a két versenyző között.

Sergio Péreznek óriási mentális erőre van szüksége Christian Horner szerint Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

2023-ban Pérez jól kezdett, de hamar visszaesett, Verstappen az utolsó 18 futamból 17-et megnyert, 575 pontot szerzett, miközben Pérez "csak" 285-öt, amivel második lett, ami élete legjobb eredménye, mégis sokan arról beszélnek, hogy nincs helye a csapatnál.

A mexikóinak 2024-re még érvényes szerződése van a csapattal, de sokan találgatnak arról, hogy végig versenyezheti-e a következő évet Verstappen mellett Pérez.

"Annyi jó versenyző mellett ment már, talán az egész mezőnyben neki van a legnehezebb dolga. Max olyan magas színvonalon teljesít, kegyelmet nem ismerve, hogy azt kezelni kell tudni főleg, ha az ember ránéz az adataira. Ehhez is kell képesség, hogy ezt valaki elviselje. Ezzel minden pilótának meggyűlne a baja. A sportembereknél a mentális erő is nagyon fontos, Pérez nagyon jól ment, két futamgyőzelemmel érkezett Miamiba, ahol Max úgy nyert, hogy piros zászlót kapott az időmérőn és sokat kellett előznie, ez pedig szerintem megfogta a csapattársát, majd jött Monaco, ahol összetörte az autót" - mondta Horner a csapatnál uralkodó hangulatról.