Vágólapra másolva!
A kétszeres Forma-1-es világbajnok, Emerson Fittipaldi úgy véli, csupán Fernando Alonso lenne képes ugyanolyan szinten teljesíteni a Red Bullban, mint Max Verstappen.

Alonso olyan gyors lenne a Red Bullban, mint Verstappen

A Red Bull immár háromszoros világbajnoka idén ellenállhatatlanul versenyzett és rekordot jelentő 19 futamgyőzelemmel zárta az idényt. Bár a hollandnak nem igazán adódott kihívója, a szezon elején még úgy tűnt, Fernando Alonso az Aston Martinnal képes lehet meglepi, hiszen a szezon első felében rendszeresen dobogóra állhatott, sőt Monacóban még a győzelemben is reménykedhetett.

Verstappen idén megállíthatatlan volt Forrás: AFP/Jim Watson

A fejlesztési versenyben azonban a brit-kanadai istálló jócskán lemaradt a riválisoktól, így végül a csapat a konstruktőri bajnokság ötödik helyén zárt. A formahanyatlás ellenére Fernando Alonso üde színfoltja volt a szezonnak, mi sem bizonyítja jobban, minthogy nyolcszor végzett dobogós helyen új csapatával és végül negyedik lett a pilóták egyéni pontvadászatában. Nem csoda, hogy Alonso pozitívan tekint a nemrég véget ért szezonra, ami elmondása szerint karrierje egyik legjobbja volt.

A kétszeres F1-es vb-győztes, Emerson Fittipaldi szerint a 42 éves rutinos spanyolversenyző az egyetlen a jelenlegi rajtrácson, aki képes hétről hétre megnehezíteni Verstappen dolgát. A legendás brazil egyenesen kijelentette, hogy a két versenyző a tehetségük alapján azonos szinten vannak.

A pilóta, a csapat és az autó egy nagyon versenyképes kombinációt alkot, és a legjobb formájukban vannak" – jelentette ki Emerson Fittipaldi a Mundo Deportivónak nyilatkozva.

Fittipaldi szerint Alonso ugyanolyan gyors lenne a Red Bullban, mint Max Verstappen Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Amikor a spanyol lap megkérdezte a kétszeres világbajnokot, hogy Verstappen szerinte jobb-e Alonsónál vagy Hamiltonnál, akkor Fittipaldi ezt válaszolta:

Verstappen nagyon gyors, de ha Alonsót egy Red Bullba ültetnénk, akkor ő is ugyanolyan gyors lenne".

Bár a háromszoros világbajnok Verstappen és a kétszeres vb-győztes Alonso a Forma-1-ben még sosem voltak csapattársak, a két sztárpilóta a Le Mans-i 24 órás versenyen egymás oldalán versenyezhet.