Villanyfényes versenyt vihet az F1 Spanyolországba

Horizontal GENERAL VIEW
Mexican Formula 1 pilot Sergio Perez drives his F1 through the streets of the center of Madrid during an exhibition on July 15, 2023. (Photo by Thomas COEX / AFP)
Vágólapra másolva!
A legtöbb helyen már kész tényként beszélnek arról, hogy hamarosan Forma-1-es futam lesz Madridban, de még sok részlet van amit át kell tárgyalni.

A legfrissebb hírek szerint a szervezők nem, de a Forma-1 esti, villanyfényes versenyt szeretne rendezni a spanyol fővárosban. A boxutcai pletykák szerint 2026-ban debütálhat a versenynaptárban a madridi futam, addig ugyanis Barcelonának van szerződése a Spanyol Nagydíjra.

Utcai pályán versenyezhetnek majd Madridban 2026-tól Forrás: AFP/Thomas Coex

A tervek szerint egy utcai pályát "építenének" Madridban, így hasonló lehetne a futam, mint amilyen mondjuk idén Las Vegasban volt.

Az F1 más hasonlóságot is szeretne a vegasi futammal, villanyfényes versenyt rendeznének, ami elsősoran a látvány miatt lehetne fontos. Az sem kizárt, hogy a nézettség miatt késő esti, szombat éjszakai versenyt rendeznének, mint Las Vegasban.

A 2024-es versenynaptárban egyébként már hat villanyfényes helyszín szerepel: Bahrain, Szaúd-Arábia, Szingapúr, Las Vegas, Katar és Abu-dzabi.