Vágólapra másolva!
A Red Bull Forma–1-es csapatának főnöke, Christian Horner elárulta, hogy példaképe, az 1992-es világbajnok Nigel Mansell volt rá a legnagyobb hatással a pályafutása során.

Horner immáron 19 éve a Red Bull csapatfőnöke, és az egyik legtapasztaltabb és legsikeresebb szakembernek számít a Forma–1-ben. Az osztrák istállóval először 2010-ben szerzett világbajnoki címet, majd Sebastian Vettel dominanciája után a hibrid korszak elején visszaesett a csapat, de a közelmúltban Max Verstappen vezetésével ismét legyőzhetetlen a Red Bull.

Christian Horner a Red Bull-os korszaka elejéről beszélt Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Christian Hornernek Nigel Mansell a példaképe

Christian Horner egy interjúban arról beszélt, hogy amikor csatlakozott a Red Bullhoz a Forma-1-ben, kevés tapasztalattal a háta mögött megszeppenve, többekre is felnézett a sportágban, elsősorban az 1992-es világbajnokra.

Amolyan hősöm volt, amikor befutottam, mert ő igazán nagy szenvedéllyel, szívvel és elkötelezettséggel vezetett – nyilatkozta Horner. – Aztán voltak a csapatfőnökök, mint Ron Dennis vagy Frank Williams. Amikor csatlakoztam a Red Bullhoz, hirtelen egy szobában ültem ezekkel a srácokkal, akikre felnéztem. De aztán rájöttem, hogy ők is ugyanúgy a verseny iránti szenvedéllyel rendelkező emberek, mint én, csak kicsivel több tapasztalattal."