Nem másnaposan vágtak neki 2024-nek: teljesen átalakul az Aston Martin F1-es csapata

F1 Austrian Grand Prix 2023 1 austrian auto cars championships fia formula formula 1 gp grand motorsport motorsports one pit stop prix racing sports world Lance Stroll Aston Martin Aramco Austrian Grand Prix Red Bull Ring Spielberg July 2 2023 Jakub Porzy
Lance Stroll of Aston Martin Aramco during the Formula 1 Austrian Grand Prix at Red Bull Ring in Spielberg, Austria on July 2, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A 2023-as szezon első harmadában egyértelműen második erőnek számító, ám az idény közben visszaeső, majd magát az év végére összekapó Aston Martin nagy mértékben megújul a következő idényre.

Radikális változáson megy át az Aston Martin

„Források azt mondják, hogy a 2024-es autó külsőre nagyon máshogy fog kinézni az elődjéhez képest, miközben rengeteget változik a felszín alatt is" – írta az F1.com szakírója.

Teljesen átalakul az Aston Martin Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

„Nem 2023-as másnapossággal megyünk neki 2024-nek, éppen ellenkezőleg. Az elmúlt idény – és különösen a szezon végi versenyek

– nagyon pozitív volt a számunkra, és igazán értékes tapasztalatokat szereztünk, amelyeket átültetünk a 2024-es autóba. Nem küzdünk kétségekkel" – idézi Mike Kracket, az Aston Martin csapatfőnökét a cikk a Rallycafe beszámolója szerint.

A többi csapat is gőzerővel fejleszt

Természetesen az Aston Martin mellett minden csapat gőzerővel fejleszt. Frédéric Vasseur csapatfőnök korábban forradalminak nevezte az idei Forma-1-es Ferrarit, amely a hírek szerint 95%-ban megváltozik a tavalyi autóhoz képest. A Mercedes például szintén teljesen más autót épített a W13-ashoz és W14-eshez képest, hiszen már korábban közölték, hogy szakítanak a sikertelennek bizonyuló koncepcióval.

Eközben a Red Bull minden bizonnyal folytatja a 2022-ben az RB18-assal megkezdett utat, és az RB20-as inkább az RB19-es evolúciója lesz.