Akár 50 évesen is versenyezne a Forma-1-ben Fernando Alonso, aki Lewis Hamiltonba is belerúgott egyet

Formula 1 Pirelli Grand Prix Du Canada 2023 2023 Motorsport Formula 1 Canda montreal fia Fernando Alonso Lewis Hamilton celebrates podium Aston Martin Aston Martin Aramco Cognizant United Kingdom Mercedes-AMG PETRONAS Formula 1 Pirelli Grand Prix du Canad
Fernando Alonso akár 50 évesen is versenyezne. A spanyol mg Hamiltonnak is odaszúrt egyet
Vágólapra másolva!
Akár 50 évesen is versenyezne a Forma-1-ben Fernando Alonso, az Aston Martin kétszeres világbajnok spanyol pilótája.

Akár 50 évesen is az F1-ben versenyezne Fernando Alonso

"Korábban 41 vagy 42 évet mondtam volna, most úgy gondolom, hogy még jó pár év bennem van" - mondta az Aston Martin 42 éves klasszisa az idei autó bemutatóján. 

F1 Abu Dhabi Grand Prix 2023 1 abu dhabi auto cars championships fia formula formula 1 gp grand motorsport motorsports one prix racing sports united arab emirates world yas marina Fernando Alonso Aston Martin Aramco Abu Dhabi Grand Prix Yas Marina Circuit
Fernando Alonso akár 50 évesen is versenyezne 
Fotó: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki 

Ha az ember motivált, és teljesen átadja magát az F1-nek, akkor 48, 49 vagy akár 50 évesen is ott lehet a mezőnyben. Én fittebb vagyok, mint valaha."

Alonso ugyanakkor közölte, hogy egyelőre nincs semmi konkrétum a jövőjét illetően.

"Az idei szezonra szól még a szerződésem, de nem tudom még, hogy meddig folytatom. Vannak más dolgok is az életben, amik érdekelnek. Mindenesetre az Aston Martin lesz az első tárgyalópartnerem, de jó helyzetben vagyok, mivel a mezőny jelenlegi három világbajnokából csak én vagyok szabad a 2025-ös évre" - utalt arra, hogy a címvédő Max Verstappent hosszú távú szerződés köti a Red Bullhoz, míg Lewis Hamilton jövőre elhagyja a Mercedest, és a Ferrarinál folytatja. Azt azonban cáfolta, hogy tárgyalt volna a Mercedesszel a megüresedett pozícióról.

Lewis Hamiltonba is belerúgott egyet Fernando Alonso

Arról ugyanakkor érdekesen nyilatkozott, hogy Hamilton nemrég egy gyerekkori álom megvalósulásának nevezte azt, hogy beülhet a Ferrari volánja mögé:

"Egy éve még nem ez volt az álma, nem? Mint ahogy két hónapja is másról álmodozott" - tette hozzá a 21. F1-es idényére készülő Alonso.

A 24 nagydíjból álló idei szezon március 2-án kezdődik Bahreinben.