Vágólapra másolva!
Az Aston Martin bemutatta a 2024-es Forma 1-es autóját, az AMR24-est. A brit istálló nagyszabású bemutató nélkül mutatta meg az új versenygépét, amely a 2023-as autónak egy továbbfejlesztetett konstrukciója.

Bemutatta 2024-es autóját az Aston Martin

Az Aston Martin nem élőben mutatta be az AMR24-est, a közösségi oldalaira tett fel az autóról videókat és fotókat. A "bemutatást" követően Fernando Alonso beszélt az idei esélyekről, valamint az előttük álló kihívásokról.

F1 Abu Dhabi Grand Prix 2023 1 abu dhabi auto cars championships fia formula formula 1 gp grand motorsport motorsports one prix racing sports united arab emirates world yas marina Fernando Alonso Aston Martin Aramco Abu Dhabi Grand Prix Yas Marina Circuit
Fernando Alonso bízik az új autóban  
Fotó: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki 

„Rendkívül boldog vagyok, hogy a második szezonomat kezdhetem meg az Aston Martin színeiben. Az idei év sokkal egyszerűbben indult, 

hiszen mindent jobban ismerek már a csapatnál és nem kell sok időt töltenünk például üléspróbával, ezáltal nagyobb fókuszt tudunk a teljesítményünk javítására fordítani. Remélhetőleg ismét egy eredményes szezonunk lesz” – mondta Fernando Alonso a formula.hu beszámolója szerint.

„Ami a felkészülést illeti, a december viszonylag nyugodt körülmények között telt, a karácsonyt Spanyolországban töltöttem a családdal. Januárban visszatértem az edzéshez, valamint igyekeztünk az utazásokat is minél inkább optimalizálni, hiszen az idei lesz a történelem leghosszabb F1-es szezonja. Mindezek miatt fontos, hogy az utazás terén is hatékonyak legyünk és minden versenyre fitten érkezzünk”  - tette hozzá a spanyol pilóta.

Fernando Alonso: Az új autó sokkal agresszívebb és szofisztikáltabb az elődjénél

Alonso reméli, újabb lépést tudnak megtenni idei versenyautójukkal a megfelelő irányba.

„Az új autó nagyszerűen mutat, sokkal agresszívebb és szofisztikáltabb az elődjénél. Nem csak az autó külsején, hanem a kasztni alatt is vannak rendkívül érdekes, új megoldások. 

A tavalyi autón már sok dolgot kipróbáltunk 2024-re, így remélhetőlek gyorsabbak és kiegyensúlyozottabbak leszünk, mint tavaly” - árulta el Alonso, aki hozzátette, az idei évre az a céljuk, hogy megismételjük a tavalyi eredményeiket – vagy túlszárnyalják őket.

"Ez nem lesz egyszerű, mivel nagyon jó évünk volt 2023-ban. Minden versenyen ott akarunk lenni a pontszerző helyeken, illetve rendszeresen harcban akarunk lenni a dobogós helyekért. 

Nagyszerű lenne, ha meg tudnánk szerezni az Aston Martin első F1-es győzelmét, az pedig külön büszkeséggel töltene el, ha ezt a sikert én szállíthatnám a csapatnak."