Vágólapra másolva!
Fernando Alonso, a Forma-1-es Aston Martin csapat pilótája úgy véli, hogy a világbajnoki címvédő Max Verstappen és a Red Bull a bahreini előszezoni teszten mutatott teljesítménye alapján a holland pilótán kívül senki sem reménykedhet idén a győzelemben.

A holland Verstappen sorozatban a negyedik világbajnoki címét szeretné megszerezni az előttünk álló szezonban, miután tavaly megdöntötte az egy szezon során szerzett legtöbb futamgyőzelem rekordját.

A Red Bull már a bahreini tesztelésen sokkolta a mezőnyt
Fotó: AFP

Verstappen és Red Bull dominanciája ellenére az energiaitalos csapat nem hagyott fel a tökéletességre való törekvéssel, és rengeteget változtatott a tavaly egy kivételével minden futamot megnyerő RB19-es autón. Az RB20-ason radikális újításokat eszközöltek, a Red Bull azonban szemernyit sem lett rosszabb, hanem egyelőre úgy tűnik, hogy még inkább domináns lesz, mint az előző idényben. 

„Nincs kristálygömböm, hogy tudjam, mit csinálnak a többiek, de Max a világbajnok, és a Red Bull uralja a sportot. 

Emellett az a koncepció, amit bemutattak, szintén meglepetés erejével hatott. Jelenleg csak figyelni tudjuk őket, és meglátjuk, hogyan teljesítenek

 – mondta a kétszeres világbajnok spanyol pilóta, aki előre odaadta a világbajnoki címet a holland riválisának. 
 

Szerintem 19 versenyző a paddockban most úgy gondolja, hogy nem fogja megnyerni a világbajnokságot. Azonban karriered 99%-ában ez történik. Ez egy brutális sport

 – tette hozzá a 42 éves spanyol legenda.

Alonso máris odaadta Verstappennek a világbajnoki címet?
Fotó: Getty Images via AFP

A Red Bull az előző szezonban egy futom és egy sprint kivételével mindenhol diadalmaskodott, így belegondolni is elképesztő, hogy a Milton Keynes-i alakulat még ennél is jobban dominálhat majd az előttünk álló szezonban. 

„Azt hiszem, ezt most nehéz megmondani. 

Azt mondanám, hogy miután láttam Maxot és a Red Bull idei autóját, idén mindenkinek kevesebb esélye van arra, hogy futamot nyerjen. De ez már csak így van”

– idézi a racingnews365.com Fernando Alonsót, akit arról kérdeztek, hogy nyerhet-e idén futamot az Aston Martinnal.