Vágólapra másolva!
Német sajtóhírek szerint a csapatfőnök Christian Horner elvesztette a Red Bull támogatását, így a sportigazgató léphet a helyére a független vizsgálat eredménye után.

Christian Horner elvesztette a Red Bull támogatását

A Motorsport-Magazin.com beszámolója szerint Horner elvesztette a szervezet támogatását, így a sportigazgató Jonathan Wheatley léphet átmenetileg a helyére, ha Horner távozik.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke nagy bajban van Forrás: AFP/Ben Stansall

Mint ismert, Christian Horner ellen jelenleg belső vizsgálat zajlik „helytelen viselkedés" vádjával, ennek pontos okát viszont még mindig nem tudni – egyesek szerint kéretlen képet küldött egy női alkalmazottnak, mások szerint agresszívan viselkedett.

„Az, hogy a thai oldal, amely tradicionálisan közel van Hornerhez és a Red Bull 51 százalékával rendelkeznek, meg tudja-e menteni a britet, valószínűleg a független vizsgálat eredményétől fog függeni.

– írja a Motorsport a cikkre hivatkozva.

Horner távozása Adrian Newey-ra is hatással lehet

A veterán F1-es újságíró Joe Saward pedig arról írt, hogy Horner esetleges távozása akár a főtervező Adrian Newey-ra is hatással lehet:

„Régóta úgy tudni, hogy Christian Horner és Adrian Newey szerződései védik egymást. Ha az egyikük távozik, a másik is távozhat.

Ezt sosem erősítették meg, de érdekes dinamikát eredményezhet, ha valami történik Hornerrel" – véli Saward.