Vágólapra másolva!
A címvédő Red Bull az F1-es szezon előtti bahreini teszteken kiemelkedett a mezőnyből, ráadásul két pilótája, Max Verstappen és Sergio Pérez között is óriási különbség mutatkozott a holland javára. Az osztrák istálló tanácsadója, Helmut Marko megszólalt a helyzetről, szerinte a mexikói versenyzőnek csak saját magára kell fókuszálnia.

A Red Bullnak tavaly nem volt ellenfele a mezőnyben, a csapat a szezon 22 versenyéből 21-et megnyert. Ezekből 19 alkalommal végzett az élen a háromszoros világbajnok Max Verstappen, Sergio Pérez pedig 2 futamot tudott nyerni még az idény elején. Ezt követően a mexikói rengeteget szenvedett, hibát hibára halmozott a pályán, és ugyan a vb-pontversenyben holland csapattársa mögött végzett a második helyen, a jövője veszélybe került gyengébb teljesítménye miatt.

Max Verstappen, Sergio Pérez
Max Verstappen rendszeresen elhomályosítja Sergio Pérezt
Fotó: AFP (Photo by ANGELA WEISS / AFP)

Már a szezon előtt nagy bajban Sergio Pérez

Idén is a címvédő Red Bull a világbajnokság legnagyobb esélyese, a Milton Keynes-i istálló a hírek szerint körülbelül 2 tizeddel, egyes információk szerint akár 1 másodperccel lehet gyorsabb a Ferrari-Mercedes párosnál. 

A bahreini teszteken Verstappen állítólag 6-7 tizeddel volt gyorsabb Péreznél,

ez pedig már az idény kezdete előtt rossz fényt vethet a mexikóira, akinek 2024 végig érvényes a szerződése a Red Bull-lal.

Az osztrákok tanácsadója, a 80 éves Helmut Marko szűkszavúan beszélt a helyzetről és egyértelmű utasítást adott Péreznek, aki máris ideges a jövője miatt.

Péreznek ki kell vernie a fejéből Maxot, és a saját programjára kell fókuszálnia" -

idézte a motorsport.com Marko szavait.

Kapcsolódó cikkek