Vágólapra másolva!
A Ferrari monacói pilótája, Charles Leclerc volt a leggyorsabb a pénteki bahreini teszten. Mögötte a Mercedes pilótája, George Russell lett a második, meglepetésre Max Verstappen csak a negyedik leggyorsabb volt pénteken.

Biztató lehet a Ferrarinak, hogy a csütörtöki nap után, amikor Carlos Sainz volt a leggyorsabb, most a csapat második pilótája, Charles Leclerc végzett az élen egy 1:30.22-es idővel. A délelőtti etapot megint egy aknafedél körüli anomália zavarta meg, pontosan úgy, ahogy csütörtökön is. A közjáték miatt egy órán át szünetelt a teszt, ami nem vet túl jó fényt a bahreini pályára, ahol a következő hét végén az első futamot rendezik majd.

Formula 1 Testing in Bahrain - Day 1
Charles Leclerc volt a leggyorsabb pénteken
Fotó: Anadolu via AFP

A teljes tesztidőszak leggyorsabb köre egyébként Sainzé lett, 1:29.921-es idővel, de a szakértők egyetértenek abban, hogy idén is a Red Bull tűnik a legerősebbnek. A Scuderia számára mindenképp pozitív, hogy előnyösebb helyzetből kezdheti az évet, mint tavaly, amikor egyetlen csapatként nyert futamot a Red Bull mellett.

Verstappen volt a szerdai tesztnap leggyorsabb pilótája, ő pénteken csak a keményebb keverékű abroncsokat használta, de így is a negyedik lett, de olyan kevéssel maradt el az élen állóktól, hogy minden bizonnyal egy lágyabb gumival akár az élen is végezhetett volna.

A Red Bull és a Ferrari legnagyobb kihívója a Mercedes és a McLaren lehet majd idővel. Előbbinél Lewis Hamilton és Russell is arról beszélt, hogy sokat javult az autó, de pénteken kevesebb időt töltöttek az autóban.

Meglepetésre a Sauber és Csou jött be a harmadik helyre, de ki kell emelni Cunoda ötödik helyét is az RB-vel. Alex Albon töltötte az egész napot az autóban, ő 121 kört teljesített.