Vágólapra másolva!
A Bahreini Nagydíjon alkalmazott legnagyobb változás, miszerint az F1-es futamot vasárnap helyett szombaton rendezték, akár hosszú távon is állandósulhat a száguldó cirkuszban.

Óriási változás jöhet az F1-ben?

A március 10-én kezdődő Ramadán miatt a Szaúd-Arábiai Nagydíjat csütörtöktől szombatig tartják az F1-ben. Ennek hatására a szezon első versenyét, a Max Verstappen győzelmével véget érő Bahreini Nagydíjat is egy nappal előrébb kellett hozni, hogy a felszerelések szállítására majd telepítésére kellő idő álljon rendelkezésre.

A Bahreini Nagydíj vezérigazgatója, Szalmán bin Ísza al-Halifa sejk szerint ez a döntés abszolút pozitív hatásokat hozott. 

A jegyeladásokra volt hatása, igen, a megszokottnál korábban elkeltek a jegyek, ez pedig jó jel. A nemzetközi eladások is magasabbak voltak, nagyjából 11 ezer ember érkezett az országba külföldről.

 A hotelekre, bérautós cégekre, éttermekre ennek hatalmas hatása van egy ilyen kis szigeten" - árulta el a vezérigazgató.

Forma-1, Bahreini Nagydíj 2023, rajt
A Bahreini Nagydíj után Szaúd-Arábiában is szombaton rendezik az F1-es futamot
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Beata Zawrzel/NurPhoto

"Amikor először szerveztünk futamot, szerényen tiszteltük - ma is tiszteljük - a Forma-1 kultúráját, miszerint vasárnap vannak a futamok. Miután láttuk, hogy Vegas is szombatra tette a rajtot, arra gondoltunk, talán meg tudunk egyezni a Forma-1-gyel és meg is egyeztünk. Nem mi döntöttünk így, közös döntés volt" - tette hozzá Szalmán sejk, majd arra is kitért, hogy akár globálisan is be lehetne vezetni ezt a változtatást, miszerint vasárnap helyett szombatonként rendeznének mindenütt F1-es futamot.

"Szóval ez nem csak rólunk szól, nem csak Bahreinről és a Közel-Keletről. Teltház volt és ez egy globális sportág, szóval figyelnünk kell az időzónákat és azt, mi működhet.

Ha önző lennék, azt mondanám, minden bahreininek az lenne az érdeke, hogy a mi hétvégénken legyen a futam, de nemzetközi szinten nem tudom a választ. Megkérdezzük, meglátjuk, a nézők mit mondanak, és ha nekik így jobb, akkor beszélünk róla a Forma-1-gyel" - idézte a motorsport.com a Bahreini Nagydíj vezérigazgatójának a szavait.

Kapcsolódó cikkek