Vágólapra másolva!
Az F1-es Bahreini Nagydíj harmadik szabadedzésén a Ferrari spanyol pilótája, Carlos Sainz teljesítette a legjobb köridőt, míg a címvédő Max Verstappen a harmadik helyen végzett a veterán Fernando Alonso mögött.

A csütörtöki nap rengeteg meglepetést hozott, az első szabadedzésen az RB F1 Team pilótája, Daniel Ricciardo, a másodikon pedig a Mercedes hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton érte el a legjobb köridőt, míg a címvédő Max Verstappen mindkét alkalommal csak a hatodik leggyorsabb volt.

A Red Bull pilótái a délutáni időmérő előtti utolsó gyakorláson sokáig próbálgatták a kemény keverékeket, ezeken a mezőny második felében autóztak, majd az utolsó 15 percre váltottak lágyakra, ezeken már az élre ugrottak Verstappenék.

Az utolsó 10 perchez érkezve Fernando Alonso állt az élen, a gyakran kritikus spanyol a csapatrádión ezúttal annak adott hangot, hogy már egyre jobban érzi az autót. Öt perccel a vége előtt a Ferrari is életjelet adott magáról, Carlos Sainz ugrott az élre, Charles Leclerc pedig a negyedik helyre jött fel. Az ezer sebből vérző Alpine látványosan szenvedett, a franciák pilótái az utolsó helyeken kullogtak.

A harmadik szabadedzés végén a fontosabb helyezések már nem változtak, Sainz teljesítette a legjobb köridőt,

Alonso, Verstappen és Leclerc volt a spanyol mögötti sorrend.

A Bahreini Nagydíj programja délután 17 órától folytatódik az időmérővel, amelyen hatalmas izgalmakra lehet számítani a változó eredményeket hozó szabadedzések alapján.