Vágólapra másolva!
Az Aston Martin Forma-1-es csapata óvást nyújtott be a Kínai Nagydíj időmérő edzése után, amiért Carlos Sainz a balesete után folytathatta a második szakaszt, és tovább is jutott a Q2-ből – Lance Stroll kárára.

A ferraris Carlos Sainz a Kínai Nagydíj kvalifikációjának második szakaszában önhibájából falnak ütközött, ám a piros zászlós fázis során a bokszba gurult, és ki tudták javítani úgy a károkat, hogy folytatni tudta az időmérőt. Sainz ráadásul olyan időt tudott ezután futni, amivel bekerült a Q3-ba, így 11. helyen Lance Stroll, az Aston Martin pilótája nem jutott tovább. A spanyol pilóta végül hetedikként zárta az időmérőt.

Forma-1, Kínai Nagydíj 2024, Fernando Alonso, Aston Martin
Alonso csapata, az Aston Martin óvást nyújtott be
Fotó: Hector RETAMAL / AFP

A silverstone-i csapat az időmérő után a Sportszabályzat 39.6 cikkelye miatt nyújtott be panaszt a Nemzetközi Automobil Szövetségnél (FIA), az a pont ugyanis kimondja: „Azon versenyző, akinek az autója megáll a pályán az időmérő vagy a sprintkvalifikáció során, nem vehet részt az edzés folytatásában."

Az érintett felek magyar idő szerint szombat délben ültek össze, hogy döntést hozzanak, az eredményről később beszámolunk.

Az Aston Martin színeiben korábban (az időmérőn harmadik) Fernando Alonso a sprintfutam után is pórul járt, ugyanis a kiesése után 10 másodperces időbüntetést és 3 büntetőpontot kapott, éppen a Sainz elleni incidenséért.

A Forma-1-es Kínai Nagydíj hétvégéje az 56 körös futammal magyar idő szerint vasárnap 9 órától zárul.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek