Vágólapra másolva!
Alig néhány nappal azután, hogy a kétszeres világbajnok Fernando Alonso 2026-ig szerződést hosszabbított az Aston Martinnal, a silverstone-i alakulat hosszú távra elkötelezte magát az Forma-1 mellett.

Ahogy arról beszámoltunk, a 42 éves Fernando Alonso kétéves szerződéshosszabbítást írt alá az Aston Martinnal, így 2026 végéig marad a Forma-1-es istállónál. Ez azt is jelenti, hogy a kétszeres világbajnok még akkor is a csapatnál lesz, amikor a Honda lesz az Aston Martin motorszállítója és 100%-ban lebomló és fenntartható üzemanyagot fognak használni a száguldó cirkuszban.

Alonso hosszabbítása után most Aston Martin is elkötelezte magát a sportág és a silverstone-i székhelyű csapat mellett. A RacingNews365 úgy tudja, hogy az Aston Martin 2030-ig meghosszabbította szponzorációját az istálló névadójaként.

A hírek szerint az Aston Martin Forma-1-es csapat anyavállalata - az Aston Martin Lagonda - opciót vállalt arra, hogy közel 20 millió font értékű részesedést szerezzen a csapatban.

A Forma-1 segített nekünk átalakítani az üzletág jellegét, és a közúti autóinkba való beépítésével megadja a teljesítményt és a hitelességet

- mondta Lawrence Stroll ügyvezető elnök az Aston Martin stratégiai rendezvényén.

F1 Italian Grand Prix 2023
Lawrence Stroll fontos bejelentést tett az Aston Martin jövőjéről
Fotó: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki

A Forma-1 nemcsak azt a 2,3 milliárd nézőt adta meg nekünk, akik ebben a szezonban 24 hétvégén egy gyönyörű brit versenyzöld Aston Martint látnak; hanem egy sokkal fiatalabb ügyfélkört is hozott az Aston Martinhoz

 – tette hozzá az ügyvezető, akinek a fia is az Aston Martin Forma-1-es istállóját erősíti.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.