Vágólapra másolva!
Elkészült egy hosszú jelentés a 2023-as Forma-1-es Las Vegas-i Nagydíjról, amiből kiderült, hogy a város történetében a futam hozta a legnagyobb tévés nézettséget.

Botrányokkal tarkított hétvége

A versenyhétvége nem zajlott zökkenőmentesen, hiszen az utcai pályán több probléma is akadt, emlékezhetünk a felszakadt csatornafedélre, a nagy csúszásokra és egyéb érdekességekre is. Ennek ellenére a hétvége 884 millió dolláros gazdasági hatást gyakorolt a városra, amiből 77 millió dollár adó formájában folyt be a városhoz, illetve az állam kasszájába, ami rekordot jelent, egyetlen eseményhez kapcsolhatóan.

F1 Grand Prix of Las Vegas - Qualifying
Hihetetlenül látványos volt a hosszú idő utáni első F1-es hétvége
Fotó: Getty Images via AFP

Ennek ellenére több kaszinó és szerencsejátékkal foglalkozó cég is visszaesésről számolt be, az esemény kapcsán kevesebb vendég tért be a kaszinókba, ugyanakkor a legtöbb helyen a megszokotthoz képest tehetősebb vendégek tértek be.

A lakókat nem kímélték

A legtöbb kellemetlenséget természetesen a helyi lakosoknak kellett elszenvedniük, hiszen az utcai pályát kilenc hónapon át tökéletesítették, ami több helyi buszjáratot is érintett, így jelentősen megnőtt a menetidő.

A 2024-es versenyhétvégére is sokat kell készülnie a szervezőknek, ugyanis szeretnék elkerülni a 2023-ashoz hasonló malőröket, éppen ezért alaposan átnézik majd az összes csatornafedelet és kijavítják az esetleges hibákat.

 

 

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.