Vágólapra másolva!
A Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton elárulta, miért vált annyira fontossá számára az, hogy a versenyzés mellett legyenek más szenvedélyei is. A brit pilóta rájott, hogy korábban eléggé boldogtalan volt, és már készül a visszavonulás utáni életre.

Lewis Hamilton - aki a Forma-1 legeredményesebb versenyzője lett, 7 világbajnoki címe mellett 103 nagydíjgyőzelmet és 104 rajtelsőséget szerzett a McLaren és a Mercedes színeiben - bár már pályafutása utolsó szakaszában jár,  2025-től már a Ferrari versenyzőjeként kell bizonyítania a száguldó cirkuszban.

Forma-1, Japán Nagydíj 2024, Lewis Hamilton
Hamilton nem volt boldog
Fotó: AFP

Lewis Hamilton boldogtalan volt

A Ferrarival több évre szóló szerződést kötött, így 2026 végéig biztosan folytatja a versenyzést, elmondása szerint azonban tudatosan készül a versenyzést követő időszakra is - írja az F1vilag.

„Amikor először bekerültem a Forma-1-be, felkeltem, edzettem és versenyeztem — semmi másról nem szólt” —  mondta Hamilton a GQ Magazinnak adott interjújában. „Semmi másra nem jutott. De rájöttem, hogy

 a folyamatos munka nem ad boldogságot, és az életben egyensúlyra van szükség. És rájöttem, hogy valójában eléggé boldogtalan voltam. Annyi minden hiányzott, annyi minden volt bennem még. 

És ez őrületes volt, mert azt mondtam magamnak: a Forma-1-ben vagyok, elértem az álmom, ott vagyok, ahol mindig is lenni akartam, a csúcson vagyok, harcolok a bajnoki címért. De valahogy mégsem élveztem. Mintha egy hógömbben lennél — ez a versenyzés világa. És annyi minden van kívül, amire egyszerűen nincs időd rápillantani" - árulta el a brit pilóta, aki szerint ha minden nap bejár az ember az irodába, és nap mint nap ugyanazt a folyamatot isméti, előbb-utóbb kikapcsol, így találnia kell valamit, ami megnyugtatja, ami ébren tartja az elmét.”

Hamilton hozzátette, az évek során sok világklasszis sportolóval találkozott, akik mind arról beszéltek neki, fontos, hogy a visszavonulás után legyen mivel betöltenie az űrt.

„Sok hihetetlen sportolóval beszéltem, Boris Beckertől Serena Williamsen át Michael Jordanig. Beszélgettem azokkal a nagyszerű sportolókkal, akikkel az utam során találkoztam, akik már visszavonultak, vagy még versenyeznek — és

 a következő lépésekkel kapcsolatos félelmekről, a felkészülés hiányáról is szó esett. Sokan azt mondták: ‘Túl korán hagytam abba.’ Vagy: ‘Túl sokáig maradtam.’ ‘Amikor vége lett, semmim sem volt tervbe véve.’ ‘Az egész világom összeomlott, mert az életem egészen addig a sportról szólt.’”

Néhányan azt mondták: ‘Nem terveztem előre, és kicsit össze-vissza lett, mert utána nagyon elveszettnek éreztem magam. Olyan űr volt bennem. Olyan űr, amit fogalmam sem volt, hogyan töltsek be. És kezdetben annyira siettem, hogy betöltsem, hogy rossz dolgokkal töltöttem meg. És elkövettem néhány hibát. Aztán végül megtaláltam az utam.’ Néhányuknak tovább tartott, másoknak kevesebb ideig. De 

ez elgondolkodtatott: Rendben, amikor abbahagyom, hogyan kerülhetem el ezt? Így komolyan elkezdtem keresni más dolgokat, amelyek iránt szenvedélyes vagyok.”

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.