Vágólapra másolva!
Sajtóértesülések szerint a Red Bull Forma–1-es csapata korábbi állításával ellentétben nem független ügyvéddel vizsgáltatta ki a szexbotrányba keveredett csapatfőnök, Christian Horner ügyét. A hírek szerint erről a Red Bull legfontosabb emberei mind tudtak, köztük Max Verstappen is.

Christian Horner csapatfőnök zaklatási botránya február elején azért robbant ki, miután nem megfelelő viselkedést tanúsított egy női kollégájával szemben. A Red Bull ezek után belső vizsgálatot indított, amelyet elmondásuk szerint egy független ügyvéd folytatott le, ennek a végeredménye pedig az lett, hogy a Red Bull GmbH elutasította a vádló panaszát. Hornert így még a Forma–1-es szezonnyitó előtt felmentették a szexuális zaklatás vádja alól, a Red Bull pedig felfüggesztette a női alkalmazottját, aki később fellebbezett a Nemzetközi Automobil Szövetségnél.

Verstappen is tudott arról, hogy Hornert nem egy független ügyvéd vizsgálta?
Fotó: AFP/Giuseppe Cacace

A Business F1 Magazine értesülései alapjaiban rengetik meg az ügyet, a hírek alapján ugyanis 

az ügyvéd nem független, hanem egy, a 70-es éveiben járó, tapasztalt ügyvéd volt, aki a Red Bull 51 százalékát tulajdonló Chalerm Yoovidhya családjának jogi képviselője 

– írta a Motorsport. A thaiföldi többségi tulajdonos és Christian Horner kölcsönösen segít egymásnak Dietrich Mateschitz halála óta, már korábban is az a hír terjedt el, hogy elsősorban Yoovidhyaéknak köszönheti a Forma–1-es csapatfőnök, hogy megtarthatta a pozícióját; ráadásul Yoovidhya Horner azon törekvését is támogatja, hogy ő legyen a Red Bull GmbH új vezérigazgatója.

Minden fontos ember tudott róla a Red Bullnál?

A cikk szerint a szervezet jelenlegi három vezetője (Oliver Mintzlaff a sport-, Franz Watzlawick az értékesítési-, Alexander Kirchmayr pedig a pénzügyi részleget vezeti), Max és Jos Verstappen, valamint Helmut Marko és Adrian Newey egyaránt tudott arról, hogy mégsem független ügyvéd vizsgálta ki Horner ügyét, ám nem beszélhetnek erről nyilvánosan, mert Yoovidhya a munkaadójuk. Márpedig állítólag 

Yoovidhya azzal bízta meg az ügyvédet, hogy a jelentésében mentse fel Hornert minden vád alól, 

ennek is köszönhető, hogy a mintegy 200 oldalas jelentés kevés szót ejt a női alkalmazott sérelmeiről, cserébe jóval többet Horner Red Bullnál elért eredményeiről.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek