Vágólapra másolva!
Toto Wolff, a Forma-1-ben szereplő Mercedes csapatfőnöke elvetette azt az elméletet, hogy a Red Bull körüli botrány hatással lenne Max Verstappenék teljesítményére.

Bár a Red Bull a 2024-es szezont két kettős győzelemmel kezdte, a háttérben komoly hatalmi harc zajlik a csapatnál, és Christian Horner csapatfőnök zaklatási botránya nem csendesül. 

A botrány azért robbant ki, mert Horner nem megfelelő viselkedést tanúsított egy női kollégájával szemben, ami után belső vizsgálatot indított az energiaital-gyáros csapat. A Red Bull GmbH elutasította a vádló panaszát, így Hornert még a Bahreini Nagydíj hétvégéje előtt felmentették a szexuális zaklatás vádja alól, a Red Bull pedig felfüggesztette a női alkalmazottját. Ezt követően egy névtelen e-mailben kiszivárogtatták a Horner által küldött üzeneteket, amik eljutottak a Forma–1-es világbajnoki sorozat és a csapatok vezetőihez is, valamint számos szakújságíróhoz. Horner végig tagadta a vádakat, de felmerült, hogy a Red Bullon belül valakinek érdekében áll eltávolítani őt. Ez pedig alighanem az osztrák tulajdonosi kör, illetve azok, akik ezt a felet támogatják a hatalmi harcon belül. 

Christian Horner
Christian Horner és Geri Halliwell 
Fotó: NurPhoto via AFP

Az eddigi hírek alapján alighanem ebbe a csoportba tartozik a Verstappen család, valamint Helmut Marko, a csapat tanácsadója. A háromszoros világbajnok Verstappen a másfél hónapja kirobbant botrányba végig kimérten nyilatkozott Horner ügyéről, ugyanakkor teljes mellszélességgel állt ki Marko mellett, jelezve, hogy ha az osztrák szakembert felfüggesztik, akkor az ő jövője is bizonytalanná válik a csapatnál. Horner ezután azt nyilatkozta, hogy senkit sem kényszerítenek arra, hogy a Red Bullnál maradjon.

Nem lett gyengébb a Red Bull a botrányoktól

A Racingnws365 információi szerint a pályán kívül zajló események ellenére a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff határozottan úgy véli, hogy a Red Bull továbbra is a legesélyesebb a bajnoki címre, ugyanis erősebb, mint valaha.

"Nos, jelenleg nem úgy tűnik, hogy megnyomják ezt a gombot, mert jóval a mezőny előtt végeztek az első két futamon" - nyilatkozta Wolff a médiának, amikor arról kérdezték, hogy a Red Bull megnyomta-e az önmegsemmisítő gombot.

"Az ilyen dolgoknak később lehet eredménye, de úgy gondolom, most saját magunkra kell koncentrálnunk. Amit mi tehetünk, az az, hogy a lehető legjobb autót biztosítjuk a pilótáink számára, mert nem a versenyzőkkel van a probléma. Az autó nem úgy működik, ahogyan kellene" – fogalmazott Wolff.

F1 Grand Prix of Miami - Practice, Toto Wolff, Christian Horner
Toto Wolff szerint a Horner-botrány nincs hatással a Red Bull teljesítményére
Fotó: Getty Images via AFP

A Red Bullnál zajló botrány kapcsán felmerült, hogy a háromszoros világbajnok elhagyja a csapatot, és rögtön összeboronálták a Mercedesszel, ahol Lewis Hamilton távozása miatt biztosan megüresedik egy hely a következő szezonra. Az 52 éves osztrák szakember Verstappen jövőjével kapcsolatban is elmondta a véleményét.

"Egy pilóta mindig a lehető leggyorsabb autóban szeretne ülni, ami a legjobb esélyt nyújtja a futamok és a bajnokság megnyerésére. Max jelenleg ott szerepel. De Max, Jos (Verstappen édesapja) és Raymond (Vermeulen, Verstappen menedzsere) nagyon őszinték, néha már kényelmetlenül is” – mondta Wolff, aki nyitott arra a lehetőségre, hogy Verstappen a Mercedesnél folytassa a pályafutását, amennyiben úgy dönt, hogy távozik a Red Bulltól.

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.