Vágólapra másolva!
Az egész holtszezonra témát szolgáltat a Red Bull csapatfőnökének, Christian Hornernek az ügye, akit egy női alkalmazott vádolt meg, „nem megfelelő” viselkedéssel.

A csapat már megtartotta belső, független vizsgálatát és gyakorlatilag a következő órákban bármikor bejelenthetik a döntést. A Red Bull közlése szerint az biztos, hogy még a csütörtökön kezdődő Bahreini Nagydíj előtt bejelentik a végleges döntésüket, ami könnyen lehet, hogy végül Horner maradásáról szól majd, ugyanis várhatóan ekkor már újra Bahreinben lesz a szakember.

F1 Abu Dhabi Grand Prix 2023, Christian Horner
Még mindig nem tudni, mi lesz Christian Horner sorsa
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto

Az egész február Hornerről szólt az F1-ben, hiszen már a hónap elején megtörtént a csapatfőnök meghallgatása, azóta pedig zajlanak a találgatások, hogy megy vagy marad a világbajnoki címvédő csapat első embere.

Horner kategorikusan tagadta az ellene felhozott vádakat, és ott volt az új autó bemutatásán, ahol csak annyit mondott: "business as usual" - azaz csak a szokásos, valamint a bahreini teszteken is jeen volt. 

A jelentés elvileg már egy ideje az illetékesek kezében van, legkésőbb szerdán pedig a döntés is végleges lesz, hiszen a bahreini hétvége első szabadedzésére csütörtökön már sor kerül.

 

Kapcsolódó cikkeink