Vágólapra másolva!
A Ford is próbál nyomást helyezni a Red Bullra a Christian Horner ellen zajló belső vizsgálat kapcsán: az amerikai autógyártó szeretné, ha a nagyvállalat mihamarabb pontot tenne az ügy végére.

A Fordnál nem örülnek, hogy a Horner-ügynek nincs eredménye

Mint ismert, a Ford és a Red Bull Racing már gőzerővel dolgozik közös motorprojektjén, 2026-tól ugyanis az energiaital-gyárosok már saját erőforrásukkal vesznek részt a Forma-1-es küzdelmekben. A Ford elsősorban az akkumulátortechnológiával kapcsolatos szakértelmével igyekszik hozzájárulni a projekthez.

Chistian Horner, Red Bull
Christian Horner továbbra is nagy bajban van 
 (Photo by ANGELA WEISS / AFP)

Az Associated Press hírügynökség pedig úgy értesült, az amerikai autógyártó egyáltalán nem örül annak, hogy a Red Bull F1-es csapatfőnöke, Christian Horner ellen folyó belső vizsgálatnak mostanáig nincs eredménye. 

A Ford állítólag levélben igyekezett nyomást gyakorolni az energiaital-gyártó vállalatra

 - írja az F1vilag.

Jim Farley, a Ford vezérigazgatója egyre frusztráltabb

A  lap szerint Jim Farley, a Ford vezérigazgatója a levélben azt írta, abban egyetértenek, hogy komolyan kell venni az ügyet, ugyanakkor „egyre frusztráltabbak” az osztrák vállalat „állásfoglalásának, valamint egyértelmű tájékoztatásának hiánya miatt azzal kapcsolatban, hogy mikorra várható az ügy tisztességes és igazságos megoldása”.

Hasonlóan csalódottak vagyunk az ügyet körülvevő teljes átláthatóság hiánya miatt, és várjuk a teljes beszámolót az összes eredményről.

Farley levelében leszögezte, szeretnék, ha a Red Bull „azonnali és komoly figyelmet szentelne az ügynek”. Hozzátette, elengedhetetlen, hogy versenyzésben jelenlévő partnereik ugyanazokat az értékeket képviseljék, és valódi elkötelezettséget tanúsítsanak azok iránt. 

A csapata és ő is bármikor rendelkezésre áll, hogy megvitasák az ügyet. Továbbra is ragaszkodnak egy olyan állásfoglaláshoz, mely mögött mindannyian kiállhatnak.

Korábban a Forma-1 vezetősége, valamint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) is hivatalos közleményben adott hangot annak, reményei szerint mihamarabb megoldódik az ügy.