Vágólapra másolva!
A Ferrari az Ausztrál Nagydíjon kettős győzelmet aratott, míg a címvédő Red Bullnál Max Verstappen egy fékhiba miatt korán kiesett, Sergio Pérez pedig csak az ötödik helyen ért célba. Azóta kiderült, hogy egy apró műszaki változtatás is nagy szerepet játszhatott abban, hogy a Scuderia megszerezte első szezonbeli győzelmét.

Carlos Sainz meggyőző teljesítménnyel ért célba az Ausztrál Nagydíj vasárnapi futamán, a második helyen pedig Charles Leclerc zárt. A Ferrari magabiztos sikere a címvédő Max Verstappen korai kiesésének is köszönhető, a holland már a harmadik kör után kénytelen volt feladni a versenyt, mert az autója meghibásodott. A Red Bull másik pilótája, a harmadik rajtkockáról induló Sergio Pérez alaposan lemaradt az élmezőny mögött, csak az ötödik helyen ért célba, és véleménye szerint csapattársa sem tudta volna ezúttal legyőzni a Ferrarit, még akkor sem, ha nem esik ki.

Apró, de fontos újítás miatt nyerhetett a Ferrari Melbourne-ben

Az olaszok Melbourne-ben egy új megoldást eszközöltek az autójukon, egy apró szárnyacska került a kipufogót körülvevő borítás és a hátsó szárny tartóoszlopának két oldalára.

A Ferrari új autója az első, amely ezt az újítást alkalmazta - a szabályok egyértelműen megengedik az ilyet, és a Forma-1-es tervezők előszeretettel helyzenek el aerodinamikai felületeket mindenhová, ahová csak lehetséges.

Annak ellenére, hogy ez az első alkalom, a jövőben vélhetően a többi csapat is felveszi azt az arzenáljába, mivel az elemek segítenek új célokra felhasználni a motorvédő lemez kivezetésein kiáramló levegőt, valamint kezelni az alsó, hátsó szárny felé tartó áramlatokat - számolt be róla a motorsport.com

A Ferrari győzelmében ugyan nagy szerepe volt Verstappen kiesésének, de az apró alkatrész is nagy szerepet játszhatott abban, hogy végül az olaszok kettős győzelemmel zárták az Ausztrál Nagydíjat.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.