Matthäusnál elárulta, hogy ki nyerheti a katari világbajnokságot

SC Freiburg - Olympiakos Piraeus Sports Lothar Matthäus soccer Horizontal EUROPA LEAGUE
Matthaus szerint Messiék nyernek
Vágólapra másolva!
Lothar Matthäus szerint az argentin labdarúgó-válogatott az aranyérem legfőbb várományosa a vasárnap kezdődő katari világbajnokságon.
Vágólapra másolva!

A 150 fellépésével német válogatottsági rekorder, volt magyar szövetségi kapitány a Sky szakértőjeként kifejtette: szerinte az új világbajnok dél-amerikai együttes lesz.

- közölte. Matthäusnál a brazil és a címvédő francia válogatott következik a favoritok sorrendjében.

- mondta.

Matthaus szerint Messiék nyernek Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Tom Weller

Hozzátette: a hétszeres aranylabdás Lionel Messi "nagyon jó formában futballozik", "jobban játszik, mint korábban". A Copa Americán aratott tavalyi győzelmük hihetetlen lökést adhat nekik, míg a legutóbbi vb-hez képest - melyen a nyolcaddöntőben 4-3-ra kikaptak a későbbi aranyérmes franciáktól - Messinek már nem feltétlen kell mindent egyedül megoldania,

mivel több társ van mellette, aki minőséget képviselve képes eldönteni a meccseket.

A 19 vb-meccsel rendelkező Messi nemcsak beérheti, hanem meg is előzheti Matthäust Katarban, amennyiben az argentin válogatott eljut az éremcsatákig, a Paris Saint-Germain támadója pedig csapata mind a hét találkozóján játszik.

Matthäus nem felejtette el megemlíteni honfitársait sem. Hozzátette: szeretné - és reméli is -, hogy végül aztán Németország legyen a befutó, ezt kívánja a német szurkolóknak, valamint barátjának, Hansi Flick szövetségi kapitánynak. Kiemelte: jó lenne, ha a német futball képviseletében a válogatott a világbajnokságon folytatná azt a pozitív menetelést, amelyet a klubcsapatok ősszel a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában bemutattak.

- hangsúlyozta.

A négyszeres arany-, ezüst- és bronzérmes német együttes 2018-ban címvédőként vett részt az oroszországi vb-n, amelyen nem jutott tovább csoportjából, miután Svédország, Mexikó és a Koreai Köztársaság mögött negyedikként végzett.