Így sérült meg Szoboszlai csapattársa, akinek így ki kell hagynia a vb-t - videó

Horizontal
France's national football team forward Christopher Nkunku (R) reacts after being injured during a training session at the team's training camp in Clairefontaine-en-Yvelines, south of Paris, on November 15, 2022, five days ahead of the Qatar 2022 FIFA World Cup football tournament. (Photo by BERTRAND GUAY / AFP)
Vágólapra másolva!
Sérülése miatt nem léphet pályára a vasárnap kezdődő labdarúgó-világbajnokságon Christopher Nkunku a címvédő francia válogatottban. Szoboszlai Dominik csapattársa az edzésen ütközött az egyik társával, amiről felvétel is készült.
Vágólapra másolva!

A francia szövetség (FFF) kedden késő este jelezte, hogy az RB Leipzig csatára - Gulácsi Péter, Szoboszlai Dominik és Willi Orbán csapattársa - edzésen ütközött egy társával, és az első röntgenvizsgálatok szerint megsérült a térdízülete. Az esetről felvétel is készült,

ahol jól látszik hogy a franciák támadója fájdalmasan a térdéhez kapott, és már tudta, hogy nagy a baj.

A nyolcszoros válogatott Nkunku remek formában játszott klubjában, 15 bajnoki mérkőzésen 12 gólt szerzett, ezzel jelenleg ő a legeredményesebb a Bundesligában.

Az FFF közölte, már összeállította a szükséges orvosi dokumentumokat és elküldte a nemzetközi szövetséghez (FIFA), hogy Nkunku helyett másik játékost nevezhessen a vb-re. Szerdán aztán eldőlt, hogy egy másik Bundesliga-játékos, Randal Kolo Muani, az Eintracht Frankfurt támadója kerül be a keretbe.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!