A Barcelona dönt meg egy elképesztő vb-rekordot a sérülések miatt

Horizontal
Celta Vigo's Spanish defender Kevin Vazquez (L) vies with Barcelona's Spanish defender Alejandro Balde during the Spanish league football match between RC Celta de Vigo and FC Barcelona at the Balaidos stadium in Vigo on November 6, 2021. (Photo by MIGUEL RIOPA / AFP)
Vágólapra másolva!
A megsérült José Gaya helyett Alejandro Balde került a spanyol labdarúgó-válogatott világbajnoki keretébe.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a spanyol szövetség pénteki közlése szerint Gaya a szerdai edzésen szenvedett bokasérülést, ennek következtében a valenciai védő kikerült Luis Enrique szövetségi kapitány csapatából.

A 27 éves Gaya már 18 alkalommal szerepelt a spanyol válogatottban, melyben Jordi Alba alternatívájának számított a balhátvéd posztján.

Alejandro Balde (jobbra) meghívásával 17-re nőtt az FC Barcelonában játszó játékosok száma a világbajnokságon Forrás: AFP/Miguel Riopa

A 19 éves Balde a Barcelona játékosa, Jordi Alba klubtársa, de a bal oldalon kívül a jobb oldali védő pozíciójában is bizonyítási lehetőséget kapott már az ősszel Xavi Hernández vezetőedzőtől. Sőt, többször lehetett a katalán kezdőcsapat tagja, mint a 33 éves Jordi Alba.

Balde még nem szerepelt a felnőtt válogatottban, az U21-es korosztályos nemzeti csapatban is csak szeptemberben mutatkozott be.

Noha a hét közepén még úgy tűnt, a Bayern München adja a legtöbb játékost a katari tornára, Sadio Mané kiesésével és

Balde behívásával a Barcelonát képviseli a legtöbb játékos a világbajnokságon – szám szerint 17, ilyen létszámú képviseletre pedig még egy csapat részéről sem volt példa a vb-k történetében.

A vasárnap kezdődő katari tornán a spanyolok szerdán Costa Rica ellen mutatkoznak be, a folytatásban Németországgal és Japánnal találkoznak az E csoportban.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!