A nap tippelője: Torghelle Sándor elárulta, mire számít a brazilok és a horvátok meccsén

2022.12.05. 07:37

A katari labdarúgó-világbajnokság tizenötödik játéknapja előtt a korábbi 42-szeres magyar válogatott támadóval, Torghelle Sándorral beszélgettünk arról, hogy mit vár a soron következő két nyolcaddöntős párharctól.

"Voltak már meglepetések a vb-n, ami adódhatott taktikázásból, figyelmetlenségből, vagy az ellenfél lebecsülése miatt, a torna ezen szakaszában viszont már nem lehet taktikázni, a jobb csapat fog nyerni. Ezért azt mondanám, hogy a horvátok fognak továbbjutni. Biztosabb csapatnak érzem a horvátot, tapasztaltabbak, több nemzetközi rutinnal rendelkező játékosuk van, de persze, a fociban bármi megtörténhet. Láttuk, hogy Japán is megverte a németeket meg a spanyolokat, bár ha utóbbi az utolsó fordulóban úgy állt volna hozzá a mérkőzéshez, ahogy kell, akkor lehet, hogy az egy sima meccs lett volna. Azt mondanám, hogy a horvátok 2-0-ra legyőzik Japánt" - jelentette ki a 2020-ban visszavonult támadó. 

Torghelle pályafutása két leghíresebb gólját 2004-ben a világsztárokkal felálló német válogatott ellen szerezteForrás: AFP/Ferenc Isza

"A brazilok eddig meghatározó és magabiztos játékot mutattak a vb-n, ráadásul őket tartják a legesélyesebbnek is. Épp a kislányommal beszélgettünk a világbajnokság előtt arról, hogy ki melyik csapatnak szurkol, ő Dél-Koreának. Erre az egyik családtag azzal cukkolta, hogy akkor nem sokáig fog drukkolni az ázsiai csapatnak, aztán tessék, mégis itt vannak az egyenes kieséses szakaszban. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy ennél tovább már tényleg nem fog jutni Dél-Korea. Szerintem a brazilok 2-0-ra fognak nyerni" - mondta az egykori magyar válogatott csatár, aki többek között Brazília ellen is eredményes volt.

Torghelle Sándor tippjei:
Japán-Horvátország 0-2
Brazília-Dél-Korea 2-0

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!