Millióból az egy: újabb bődületes statisztika igazolja Messi zsenialitását

fbl TOPSHOTS Horizontal
Messi elképesztő formában futballozik
Vágólapra másolva!
Lionel Messiről már minden létező statisztikát összeszedtek az ezzel foglalkozók. Legalábbi egészen eddig ezt hittük. De most mutatunk egy olyat, amitől leesett az állunk, és garantáljuk, hogy az önöké is le fog.
Vágólapra másolva!

Aligha kérdéses, hogy Lionel Messi minden idők egyik legnagyobb focistája. Egy vb-arany még hiányzik a kollekciójából, hogy véget érjen az állandó, "Jó-jó, de nyert-e vb-t?" tamáskodás. Ezt ma megszerezheti a franciák ellen, de addig is mutatunk egy statisztikát, amit biztos, hogy senki más nem képes felmutatni a Föld nevű bolygón.

Az xG Philosophy nevű oldalon kiszámolták, hogy a 2012-13-as idényben, amior Messi 50 meccsen 60 gólt lőtt, spanyol bajnok, szuperkupa-győztes és gólkirály lett, az egész idényre vetített xG-mutatója, azaz elvárt gólokat jelző indexe 2,39 volt. Hogy ez milyen magas szám? Nos, nagyon magas: 1,6 milió focistából egynek van ilyen. Őt hívják Lionel Messinek.

Ha ennek csak a felét tudja hozni a 16 órakor kezdődő vb-döntőben, már az is óriási lépés lenne a megdicsőülés felé vezető úton.

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit!