Vágólapra másolva!
A biztos továbbjutónak számító argentin válogatott nélkülözi Gabriel Batistutát az Ecuador elleni labdarúgó világbajnoki selejtezőn. Az AS Roma csatára ellenben reméli, hogy a Brazília elleni szeptemberi rangadón már ismét Bielsa kapitány rendelkezésére állhat.

Batistuta utoljára decemberben szerepelt a válogatottban, de reményei szerint két hónap múlva már bevethető lesz. "Számomra logikus döntésnek tűnik, még nem érzem magam késznek arra, hogy visszatérjek a válogatottba" - nyilatkozta a Clarin című újságnak a támadó. "15 napja kezdtem el az edzéseket, még sok munkára van szükségem, hogy fitt legyek. Emlékezhetnek rá, hogy egy éve bajlódom a jobb térdemmel. Amikor jól játszom és bebizonyítom az edzőmnek, hogy minden rendben, akkor visszatérek. De először játszanom és játszanom kell. Minden héten beszéltem a válogatott stábbal és végül abban maradtunk: nem vagyok kész a játékra. Csodálatos lenne Brazília ellen visszatérni, de felesleges kockázatot nem vállalok."

Az argentin keret: German Burgos (Atletico Madrid), Pablo Cavallero (Celta Vigo) - kapusok, Roberto Ayala (Valencia), Walter Samuel (AS Roma), Mauricio Pochettino (Paris St. Germain), Roberto Sensini (Parma), Juan Pablo Sorin (Cruzeiro), Nelson Vivas (Inter Milan), Javier Zanetti (Inter) - védők, Diego Simeone (Lazio), Pablo Aimar (Valencia), Kily Gonzalez (Valencia), Matias Almeyda (Parma), Marcelo Gallardo (Monaco), Juan Veron (Manchester United) - középpályások, Claudio Lopez (Lazio), Gustavo Lopez (Celta Vigo), Hernan Crespo (Lazio) - csatárok.

Pincési László

SZTÁR Sport

Korábban az [origo]-ban:

Batistuta argentin marad
Romario nélkül a brazilok