Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában két párosításban is találkozik egymással Madrid és Barcelona városa, hiszen a Real Madrid az Espanyol otthonába látogat, míg az Atlético Madrid az FC Barcelonát látja vendégül.

Nem túl jó előjel a hét közben Lyonban 3-0-s vereséget szenvedő fővárosi alakulat számára, hogy napra pontosan egy évvel ezelőtt - akkor is a harmadik fordulóban - éppen az Espanyol otthonában szenvedte el első vereségét a csapat. Spanyol lapinformációk szerint ha ez ismét bekövetkezne, akkor Vanderlei Luxemburgónak megköszönnék az eddig elvégzett munkát. Érdekesség, hogy a Maxi Rodriguez góljának köszönhető fiaskót követően az akkori vezetőedző, José Antonio Camacho benyújtotta lemondását.

A statisztika nem kedvez a két óriásnak, hiszen az FC Barcelona az elmúlt szezonban csak egyetlen pontot tudott szerezni az Atlético elleni két találkozóján. Szintén a sors fintora, hogy a katalánok is egy évvel ezelőtt hullajtották el első pontjaikat: a Vicente Calderon-stadionban akkor az a Fernando Torres volt a gólszerző, aki a februári "visszavágón" két találatával három pontot hozott a fővárosiaknak.