Vágólapra másolva!
Ralf Rangnicknak, a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Schalke 04 vezetőedzőjének a szezon végén lejár a szerződése, s mivel csalódott a klub vezetőiben, elhagyja a gelsenkircheni klubot.

"Egyszerűen torkig vagyok már a különböző zűrös ügyekkel" - nyilatkozta a 47 éves szakember azután, hogy a klub vezetősége többször is kezdeményezte a megállapodás meghosszabbítását. "Életem egyik legfájdalmasabb döntését hoztam meg. Sajnos nem maradt más választásom. Nem sikerült elérnem, hogy a belső ügyek ne kerüljenek a nyilvánosság elé és amikor kívülről bírálták a munkám, akkor a vezetők nem álltak úgy mellém, ahogy például Berlinben és Hamburgban támogatják a trénert."

A gelsenkircheni gárda a 4. helyen áll a bajnokságban, tíz ponttal lemaradva a listavezető Bayern Münchentől, a keddi, AC Milan elleni 3-2-es verséggel pedig elbúcsúzott a Bajnokok Ligája további küzdelmeitől.

"Mindenkit meglepett a kijelentése, hasztalanul próbálkoztunk, nem változtatta meg a döntését" - reagált Rudi Assauer, a Schalke menedzsere. "Azt azonban el kell ismerni, Ralfnak sok mindenben igaza van. A jövőben sokkal jobban oda kell figyelnünk olyan dolgokra is, melyekkel eddig kevesebbet törődtünk. Úgy gondolom, mindannyian profik vagyunk, a bajnokság végéig gond nélkül fogunk egymással dolgozni."

Rangnick 2004 szeptemberében vette át a Schalke 04 irányítását, az előző bajnokságot a 2. helyen fejezte be az együttes, ezzel biztosította helyét a BL főtábláján.