Vágólapra másolva!
Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke vasárnap a Dél-afrikai Köztársaságba utazott, hogy személyesen ellenőrizze a 2010-es világbajnokság előkészületeit. Blatter négy napot tölt a helyszínen, és megtekinti az épülő és a már elkészült létesítményeket, amelyek a jövő évi Konföderációs-kupán, valamint a két év múlva esedékes világbajnokságon részt vevő csapatokat szolgálják majd ki. Képünkön látható, milyen állapotban van a Johannesburgban lévő sowetói stadion.

Az idei Európa-bajnokság közben Blatter úgy nyilatkozott, elképzelhetőnek tartja, hogy a FIFA elveszi Dél-Afrikától a rendezés jogát, mivel az előkészületek nem haladnak megfelelően.

Később azonban már arról beszélt: csak egy természeti katasztrófa akadályozhatja meg az országot abban, hogy labdarúgó-világbajnokságot rendezzen.

Az elnök a helyieknek azt mondta, nem érti, miért szerepel az utóbbi időben várakozáson alul a nemzeti együttes. "Csalódott vagyok amiatt, hogy 2004-óta, amikor is Dél-Afrika megkapta a 2010-es világbajnokság rendezési jogát, semmit sem lépett előre a válogatott" - fogalmazott a fokvárosi leendő vb-stadion megtekintése után.

Forrás: EPA

Nézzen még több képet Blatter dél-afrikai látogatásáról!

A FIFA első számú vezetője hihetetlennek nevezte, hogy az 1996-os Afrika-kupa-diadal óta semmilyen kimagasló eredményt nem ért el a dél-afrikai alakulat.

"Itt az ideje, hogy valami történjen, hogy valami mozgásba lendüljön" - folytatta az elnök a két év múlva esedékes világbajnokságra utalva.

Blatter egyúttal leszögezte, biztos abban, hogy a Dél-afrikai Köztársaságban lesz a 2010-es vb. "A B terv is Dél-Afrika és a C is" - szögezte le.