Társoldalunk:

Platini nem akar UEFA-elnök lenni

Az egykori francia labdarúgó-világsztár, Michel Platini tagadja, hogy harcba szállna az Európai Labdarúgó Szövetség elnöki tisztéért. Minden idők egyik legjobb, egyébiránt háromszoros aranylabdás játékosa azután hozta meg döntését, miután találkozott a jelenlegi elnökkel, Lennart Johanssonnal.

Platini nem pályázik Johansson
helyére
Johansson megerősítette, szívesen megpályázza újra az elnöki posztot, így sorozatban a negyedik terminusban irányíthatná a szövetség munkáját. "Megjegyzem, Johansson a visszavonuláson gondolkodott, de én támogattam a törekvéseit" - mondta Platini a l'Equipe-nek nyilatkozva. Az új elnököt az UEFA soron következő kongresszusa választja majd meg, várhatóan jövő áprilisban, Stockholmban.

Platini elmondta, célja, hogy az UEFA végrehajtó bizottságába bekerüljön, bár Johansson felkérte, legyen a versenybizottság elnöke. "Lehetséges, hogy az ambícióim miatt egyszer feljebb lépek, de egyelőre még korainak érzem" - nyilatkozta a francia sportdiplomata. Platini hozzátette, három ajánlat esetén minden más ajánlatot visszautasítana: szívesen lenne francia sportminiszter, a Francia Labdarúgó Szövetség, illetve a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke.

Pincési László

Korábban: