Vágólapra másolva!
Igor Stimac horvát válogatott labdarúgót - akit pályán és azon kívül elkövetett kilengései miatt már korábban is többször kritizáltak - közvetve az a vád érte, hogy klubvezetői és fogadóiroda-tulajdonosi minőségében bírókat veszteget meg.

Slavko Linic horvát miniszterelnök-helyettes a szerencsejáték-törvény parlamenti vitájában úgy fogalmazott: az a tény, hogy egyes klubvezetőknek is van fogadóirodájuk, rossz hatással van a játékvezetők erkölcseire. A politikus azt mondta: nem volna szabad megengedni, hogy ez így legyen.

"Nem tudom, kire és mire célzott Linic" - reagált Stimac, pedig ő az egyetlen olyan igazolt horvát labdarúgó, akire a fentiek maradéktalanul vonatkozhatnak.

Egyes horvát fogadóirodák viszont vélhetően sejtik, miről lehet szó, mert kínálatukból törölték a Hajduk Split mérkőzéseit, amikor kiderült, hogy a Stimac, Asanovic, Boksic hármas bekerült a klub vezetőségébe. Ugyanezt tették korábban a West Ham United találkozóival is, amikor Stimac és Suker ott játszott.

Az érintettek ezzel szemben kétségbe vonják, hogy fogadási célokból valaki megvesztegetheti a játékvezetőket. Azzal érvelnek, hogy a sikeres fogadáshoz legalább négy mérkőzés eredményét kellene befolyásolni.

Ajánlat:

Egy generáció hattyúdala

Korábban:

Stimac újabb botránya (2001.10.30.)