Vágólapra másolva!
Az elmúlt héten a nemzetközi kupákban is fordulót rendeztek, így a legtöbb futballistának két fronton is helyt kellett állnia, és álomcsapatunkba is főleg olyan labdarúgók kerültek, akik mindkét porondon szerepeltek. Persze ez alól is vannak kivételek, hiszen például Ariel Ortega dél-amerikai remeklése mellett nem lehetett szó nélkül elmenni.
Faryd Mondragón (kolumbiai, Galatasaray): A török együttes meglepően jól tartja magát a Bajnokok Ligájában, pedig igen nehéz ellenfelei vannak az AS Roma, az FC Barcelona és a Liverpool FC képében. Eddig mindhárom gárdával döntetlent játszottak az isztambuliak, legutóbb a Liverpoollal ikszeltek idegenben, és ebben nagy szerepe volt kolumbiai kapusuknak, Mondragónnak, aki bravúrok egész sorozatát mutatta be az Anfield Roadon.
Míchel Salgado (spanyol, Real Madrid): A királyi gárda ugyan mindkét mérkőzését megnyerte a múlt héten, de mind a Bajnokok Ligájában, mind a bajnokságban csak nehezen gyűjtötte be a három pontot. A pontvadászatban a Deportivo Alavés ellen csak az első félidő utolsó perceiben tudtak egyenlíteni a madridiak, és ehhez az is kellett, hogy a jobbhátvéd Míchel Salgado csatárokat megszégyentően szlalomozzon át a vendégek védelmén, és pontosan adjon középre. Nikosz Dabizasz (görög, Newcastle United): A Szarkák egyelőre tapadnak a Manchester Unitedre és az Arsenalra az angol bajnokságban, és továbbra is versenyben állnak az aranyéremért. A hét végén különös fontosságú meccset nyertek, mivel a Sunderland elleni találkozó helyi rangadónak számít, és a drukkerek számára nagy jelentőséggel bír. Nos, a Newcastle győzelmét a görög védő, Nikosz Dabizasz fejese hozta meg, a hátvédnek ez már a harmadik találata volt az idényben. Jorge Costa (portugál, Charlton Athletic): Ahogy közelít a világbajnokság, a vébére kijutott országok focistái számára egyre fontosabb, hogy állandó játéklehetőséghez jussanak. A portugálok védője, Jorge Costa az FC Portóban ezt nem kapta meg, ezért az angol Charlton Athleticbe igazolt, és döntése jónak bizonyult, hiszen a hátvéd itt rendszeresen a kezdő csapat tagja. A legutóbbi fordulóban az élcsapatnak számító Leeds United elleni találkozón őt választották a mérkőzés legjobbjának. Christian Panucci (olasz, AS Roma): A Farkasok hátvédje remek hetet tudhat maga mögött, hiszen együttese a Bajnokok Ligájában idegenben ért el egy értékes döntetlent az FC Barcelona ellen, majd a bajnokságban a Perugia elleni győzelemmel holtversenyben az élre állt. Panucci ráadásul a Barca elen még gólt is tudott szerezni, és remek formában van, így joggal bízhat abban, hogy a nyáron ott lesz az olasz válogatottal a vébén.
Fernando Sales (spanyol, Real Valladolid): A valladolidi együttes ebben az idényben rendre megtréfálja a nagycsapatokat hazai pályán, hiszen a Real Madridot, a Deportivót és most az Athletic Bilbaót is megverte a José Zorrilla-stadionban. A baszkok ellen a csapat második gólját Fernando Sales szerezte, aki az utóbbi időben remek formában van, és a legutóbbi öt fordulóban háromszor volt eredményes. Pablo Aimar (argentin, Valencia CF): Amikor tavaly januárban a középpályás a Valenciába szerződött, nagyon sokat vártak tőle, de első idényében nem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket. Mostanában azonban kiváló formában játszik, és a múlt héten kétszer is eredményes volt: az UEFA-kupában a svájci Servette-nek köszönt be, majd a hét végén az FC Barcelona elleni rangadón is betalált. Ariel Ortega (argentin, River Plate): A világbajnokság egyik nagy esélyesének tartott argentin válogatott játékosai szinte egytől egyig Európában futballoznak, az egyedüli kivételt Ortega jelenti. A középpályás az argentin bajnokságban vezető River Plate-ben szerepel, és pazar formában van, amit a múlt héten az Union Santa Fé ellen négy góllal bizonyított. Mehmet Scholl (német, Bayern München): A legutóbbi eredmények alapján a bajor gárdával kapcsolatban sokan mélypontról, hullámvölgyről beszéltek, de a Bayern a Cottbus ellen alaposan rácáfolt a kétkedőkre. A keletnémet együttesnek hatot rúgtak a müncheniek, és a csapat legjobbja Mehmet Scholl volt, aki két találata mellett két gólpasszt is adott. Scholl ezzel a Bayern München góllövőinek örökranglistáján már a nyolcadik helyen áll, 74 góllal.
Nicola Ventola (olasz, Internazionale): A milánói gárdával kapcsolatban mindenki azt emlegeti, hogy milyen kiváló támadókkal rendelkezik, de az emberek elsősorban Vierire, Ronaldóra vagy éppen a mostanában feltűnt Kallonra gondolnak. Pedig Ventola sem akármilyen futballista, és az utóbbi időben mindezt a pályán nyújtott teljesítményével bizonyítja. A múlt héten például csapata mindkét tétmeccsén, az UEFA-kupában és a bajnokságban is betalált. Oliver Neuville (német, Bayer Leverkusen): A gyógyszergyáriak nagyon fontos rangadót játszottak a Bundesigában a hét végén, és némi meglepetést okozva valósággal legázolták egyik legnagyobb riválisukat, a Borussia Dortmundot. Noha a csapat támadója, Neuville csupán egy gólt ért el, remekül futballozott, állandóan megjátszható volt, és az őrületbe kergette a dortmundi védőket.

(Megjegyzés: Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.)

Korábban:

A hét világválogatottja (február 11-17.)