Vágólapra másolva!
Életveszélyes állapotban a János kórház intenzív osztályán fekszik Simon Tibor, az NB I-es Sopron labdarúgó-csapatának szakvezetője, miután vasárnap hajnalban Budapesten brutálisan megverték. Szemtanúk állítása szerint egy szórakozóhelyen a kidobóemberek csúnyán megverték Simont, aki egy lesújtó ütéstől azonnal eszméletét vesztette. A legfrissebb hírek szerint 30% esélye van a túlélésre.

Fotó: SZTÁR Sport

Érdeklődésünkre az orvosok közelebbit nem árultak el Simon állapotáról, annyit megtudtunk, hogy nagyon súlyos koponyasérüléseket, maradandó agykárosodást szenvedett. Mesterséges lélegeztetést kap, és amennyiben hétfő estig nem ébred fel, az élete is komoly veszélybe kerülhet.

Vasárnap délután fél hatkor egy CT-vizsgálatot végeztek el rajta, s az orvosok úgy döntőttek: azonnal újabb operációt hajtanak végre. A legfrissebb hírek szerint az egyik szemére meg fog vakulni. A második műtét jól sikerült, ám az életveszély nem múlt el. A hírek hallatára Simon Tibor édesapja is rosszul lett. Az életveszélyes állapotban lévő szakembert, a válogatott és a Ferencváros egykori kőkemény védőjét már a délelőtt folyamán több tucatnyi barátja meglátogatta, a családtagjain és a barátain kívül a Sopron futballistái, Vincze Gábor, Nagy Tamás valamint Klement Tibor ügyvezető, Pomper Tibor a Videotonból, Bognár György, az MTK vezetőedzője, a tatabányai (egykori újpesti) Véber György, Lőw Zsolt (Újpest) s a ferencvárosi Szűcs Lajos is meglátogatta Simont.

Klement József, a soproniak ügyvezetője azt nyilatkozta, hogy megdöbbentették a Simonnal történtek. A szerdai, Újpest elleni meccset el akarták halasztani, de valószínűleg nem lehet, mert szombaton van a DVSC elleni meccs, szerdán pedig az MK-döntőben az Újpest érdekelt. Az Újpest ellen a kispadon Farkas József másodedző ül majd, aki ezt mondta: "Nehéz lesz a játékosokat elvonatkoztatni a drámai eseményekről, ám Simon Tibi és édesapja is azt kérte tőlem, hogy vegyem rá a játékosokat a legkeményebb munkára, amit Simi is megkövetelt volna tőlük."

Dr. Csókay András, a traumatológiai intézet specialistája a második műtét után azonnal autóba ült és Kis Polskijával a János kórházba sietett, ahol a kórház professzorával együtt új idegsebészeti műtétet hajtottak végre Simon Tibor koponyáján. A műtétet követően az orvosok nem akartak nyilatkozni, ám kiszivárgott hírek szerint derűlátóbbak a sportember életben maradását illetően, mint voltak korábban.

A bűncselekmény okáról, okairól egyelőre semmit nem tudni, a BRFK sajtóügyeletese arról tudott beszámolni, hogy az ügyben életveszélyt okozó testi sértés bűntettének alapos gyanúja miatt indítottak eljárást.

Bánki József

Ajánlat:

Fórum:

Simon életveszélyes állapotban