Vágólapra másolva!
A nürnbergi együttes duplán is sorsdöntő győzelmet aratott a Bundesliga utolsó előtti fordulójában a Bayer Leverkusen ellen: a csapat ezzel bebiztosította bennmaradását a legjobbak között, ugyanakkor könnyen lehet, hogy az aranyérem sorsát is eldöntötte. A találkozó egyetlen gólját a cseh Marek Nikl szerezte, akinek ez volt a negyedik találata az idény során.

Nikl 1976. február 20-án született, és első klubja a furcsa nevű Sparta Krc volt. Húszesztendős volt, amikor a cseh fővárosba költözött, miután a Bohemians Praha igazolta le. Első idénye nem a legjobban sikerült, mert hiába játszott kiválóan, a patinás prágai egyesület kiesett a legjobbak közül. Érdekes módon a másodosztályból sikerült külföldre igazolnia, mert időközben bekerült a cseh utánpótlás-válogatottba, ahol a német Nürnberg felfigyelt rá, és 1998 nyarán le is szerződtette. A klub ekkor került fel az élvonalba, és Nikl alapembere lett az együttesnek, amely azonban nem tudott megkapaszkodni a Bundesligában.

Neki azonban nem mehetett rosszul a játék, mert ennek ellenére meghívót kapott a cseh nemzeti tizenegybe, amelyben 1999 áprilisában mutatkozott be a lengyelek elleni találkozón. A Nürnberg két szezont töltött el a második vonalban, és a cseh játékos meghatározó emberré nőtte ki magát, ráadásul sokkal eredményesebben játszott, mint korábban, a legutóbbi pontvadászatban két góllal járult hozzá a Nürnberg feljutásához. Az élvonalban is kiválóan futballozik, és még többször megy fel az ellenfél kapuja elé, ami a Stuttgart, a Köln és a Dortmund ellen is gólt eredményezett. Kiváló fejjátékát most a Leverkusen védői is megismerhették, és ez a bajnoki címbe kerülhet a Bayernek.

Ajánlat:

Egy lépésre a Dortmund a Bundesliga-elsőségtől

Korábban:

A nap játékosa: Kennet Andersson (Fenerbahce)