Vágólapra másolva!
Manapság már ahhoz, hogy egy csapat a hazai és a nemzetközi porondon is helyt tudjon állni, meglehetősen bő játékoskeretre van szükség, és ez különösen az olasz kluboknál érvényesül. A talján sztárklubok néha túlzásba is viszik a dolgot, aminek következtében rengeteg futballistát is adnak kölcsön. A két milánói klubnak számos kölcsönjátékosa van más egyesületben, és ezen focisták nagy része várhatóan nem is kerül vissza anyaegyesületéhez.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Az Internazionalének jelenleg 11 olyan focistája van, aki csak papíron tartozik a kék-feketékhez, valójában más klubban kergeti a labdát. Hatan közülük a Serie B-ben futballoznak, és ezen játékosok közül csak kevésnek van esélye arra, hogy a nyáron visszahívnák őt a San Siróba. A horvát Drazen Brncic ugyan meghatározó embernek számít a Veneziában, de mivel ő idén már 33 esztendős lesz, rá már nem nagyon lehet építeni. Ő egyébként szerződése szerint hiába az Inter futballistája, pályafutása során egyetlen meccset sem játszott a csapatban, és ugyanez igaz az Anconában szereplő, szintén veteránnak számító Anselmo Robbiatira, a valamivel fiatalabb Stefano Lombardira és a kapus Alessio Scarpira, sőt, a Cataniában futballozó Davide Cordonére is - nagy kérdés, hogy akkor egykoron miért kötöttek velük kontraktust Milánóban. Az eredetileg a Veneziának kölcsönadott, majd onnan a szezon közben még egy osztállyal lejjeb került, és jelenleg a Fermanában játszó Luca Ceccarelli mellett legalább az szól, hogy ő mindössze húszesztendős.

Rendelje meg a Fókusz Online akciós árú sikerkönyveit, a 20% kedvezmény mellé 500 Ft-os vásárlási utalványt kap ajándékba! Az ajánlat 2003. március 31-ig érvényes.
Részletek>>>


A Comónak kölcsönadott Jonathan Binotto viszont már jó eséllyel pályázhat arra, hogy a következő idényt az Interben kezdi, ő ugyanis a Serie A újoncában rendre játéklehetőséget kap, nem is futballozik rosszul, és a játékoskeret megbecsült tagja lehet. Ugyanez a helyzet a török Ümit Davalával, akit a Galatasaraynak adott kölcsönt a milánói gárda a szezon végéig, és a harcos középpályás "visszatérésének" esélyeit növeli, hogy a klubnak már van két török játékosa Emre Belezoglu és Okan Buruk személyében, akik nem okoztak csalódást.

A Serie A állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20030323aserie.htmlInterhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=45211Forza Juve, Forza Milan!http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=38449

Nagy kérdés, hogy mi lesz Javier Farinósszal: a spanyol középpályás a szezon közben távozott a Villarrealhoz, ahol kiválóan futballozik, és a hispánok minden bizonnyal szeretnék végleg megszerezni, kérdés, hogy ki tudják-e fizetni az Inter által kért összeget. Persze lehet, hogy ha a Villarreal nem is, de egy másik spanyol gárda majd hajlandó lesz erre, és ezt minden bizonnyal Milánóban sem bánnák.

A legbonyolultabb a brazil támadó, Adriani helyzete, aki tulajdonképpen nem is kölcsönben van Parmában, hiszen a focista játékjogának fele a pármaiaké lett a nyáron. Az ő további sorsában tehát a jelenlegi klubjának is nagy beleszólása van, és elképzelhető, hogy a pármaiak végleg megveszik - bár az átigazolási pletykák szerint azt sem lehet kizárni, hogy egy harmadik klub (például a Manchester United) is beszáll az üzletbe.

Áttérve a másik milánói egyesületre, az AC Milanra, a rossonerók tavaly nyáron főleg az Atlético Madriddal üzleteltek, a spanyoloknak két játékosukat, Cosmin Contrát és Javi Morenót végleg, Coloccinit, José Marit és Albertinit pedig kölcsönbe adták oda. A hírek szerint Contra eladását már meg is bánták, és szívesen visszavásárolnák a focistát, cserébe pedig hajlandóak lennének újratárgyalni a kölcsönadott focisták szerződését. Albertini maga is szívesen maradna az Atléticónál, ahol rendszeresen játéklehetőséget kap, de a többiek sorsa még bizonytalan: a spanyol válogatottba visszakerült José Mari iránt más érdeklődő is van (például a Barcelona), és egy kedvezőbb ajánlat nyomán elkerülhet Madridból, míg a középhátvéd Coloccini nagy valószínűséggel visszatér a Milanhoz, és végre bemutatkozhat majd a Serie A-ban.

Szintén Spanyolországban van kölcsön az elefántcsontparti Cyrill Domoraud, aki az Espanyol színeiben az utóbbi időben nagyon jól teljesít, és ez más spanyol egyesületek érdeklődését is felkeltette. Milánóban ezt nem is nagyon bánják, hiszen a rossonerók továbbra sem számítanak a középpályásra, akit így a nyáron jól pénzért adhatnak majd el.

További öt fiatal játékos is bízhat abban, hogy a következő szezontól a Milan mezét viselheti, és erre a legnagyobb esélye talán Massimo Donatinak van. Őt két éve igazolták az Atalantától, de nem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket, így a szezon elején a Parmának adták kölcsön, ahonnan a bajnokság közben a Torinóhoz került. Utóbbi csapatban végre megint tehetségéhez méltóan futballozik, így reménykedhet abban, hogy a Milan visszahívja.

A csatársorban bevethető belorusz Vitalij Kutuzov jelenleg a Sporting Lisboában futballozik, és sorsa attól függhet, hogy a portugálok igényt tartanak-e rá (valószínűleg nem), a még fiatalabb Mohammed Aliyu (aki egykoron 17 évesen debütált a Milan színeiben) pedig a másodosztályú Sienától térhet vissza, de valószínűleg csak azért, hogy megint kölcsönadják - csatárokkal meglehetősen jól el van látva a klub.

Olyannyira, hogy a szezon közben kikölcsönözhették a nyáron igazolt Massimo Borriellót az Empolinak, az utánpótlás-válogatott támadóra azonban a következő szezonban már Milánóban is igényt tartanak majd. A szenegáli védő, Mohammed Sarr a szezon első felét a Galatasarayban töltötte, amellyel még a BL-ben is gólt szerzett, de január óta ismét Olaszországban, az Anconában futballozik, és mivel őt egykoron Ancelotti kérésére vették meg, így ő is bekerülhet a Milan bővebb keretébe.