Vágólapra másolva!
Az újabb csúfos kudarc, a Győrtől elszenvedett 2-0-s bajnoki vereség után Kovács Attila, a Kispest-Honvéd FC egyik tulajdonosa a hétfői edzés előtt megbeszélésre hívta össze a játékosokat és a szakmai stáb tagjait, és kijelentette: a piros-feketéknél nincs edzőkérdés.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

A sportágban különbözőképpen megítélt Kovács Attila a futballistáknak kijelentette, bár néhányuktól szívesen megválna már most, a Békéscsaba elleni hét végi bajnoki mérkőzésen még lehetőséget ad számukra a bizonyításra. Információnk szerint a négy sorozatban elszenvedett vereség után Kispesten elsősorban a rutinos játékosokat, köztük Tóth Józsefet, Bárányos Zsoltot és Marius Sasut "találták" meg.

Az egykori MLSZ-elnök aztán edzőkérdésben is markáns véleményt formált, kategorikusan kijelentette ugyanis, hogy tisztában van azzal: sokan szeretnék, ha Őze Tibor távozna, ám a tréner az ő embere, s amennyiben Piero Pini, a KHFC olasz többségi tulajdonosa mégis a menesztése mellett dönt, úgy maga is veszi a kalapját.

A Borsodi Liga menet-rendje és eredményei/sport/magyarfoci/20020719aborsodi.html

Erről azonban szó sincs a Honvédnél, hiszen már eddig is majdnem mindenben Kovács Attila szava volt a meghatározó. Sőt, olykor az öltözőben is többet beszél a játékosokhoz, mint Őze Tibor vezetőedző. Természetesen más kluboknál is megesik, hogy az elnökök vagy tulajdonosok domináns döntéseket hoznak, ám Kispesten nem véletlen, hogy több trénerjelölt is elsősorban edzői autonómiájának megtartása végett utasította vissza az ajánlatot, vagy éppen emiatt mondott le alkalmazásáról Kovács Attila.

Egyébként a Bozsik-stadionban a játékosok és a szurkolók is elsősorban Détári Lajost szeretnék vezetőedzőnek, s a hajdani világválogatott középpályás hajlana is az egyezségre. Csak érdekességképpen: Kovács Attila a télen az elsők között kereste fel az akkoriban Vietnamban edzősködő Détárit, ám utóbbi nem vállalta a felkérést, mert ki akarta tölteni szerződését Hanoiban. Azóta a KHFC tulajdonosa a népszerű Dömét a klub utánpótlás részlegének szakmai direktorának nevezte ki, amely feladat teljesen független az első csapattól.

Meglehet, Détári hamarosan megint vándorbotot vesz a kezébe, hiszen kedd estére szól a repülőjegye Ciprusra, ahol három első osztályú együttes is szívesen látná a kispadján. A magyar szakember ügyeit két menedzser intézi, persze amennyiben Détári itthonról is kap ajánlatot - elvégre nem csupán Kispesten emlegetik előszeretettel a nevét -, akkor marad, s elhalasztja a ciprusi utazást.

Bánki József