Vágólapra másolva!
Forr a levegő a tulajdonosváltásra készülő Ferencvárosnál, ám Garami József, a zöldek szakmai igazgatójának szavai szerint az öltözőben, valamint az edzéseken rend és fegyelem honol. A rutinos szakembert a péntek délutáni tréningen kérdeztük.

- Mostanában igencsak zajlik az élet a klub körül, így adja magát a kérdés: milyen a hangulat a csapaton belül?
- Erre könnyű válaszolnom, hiszen rend és fegyelem uralkodik az öltözőben, valamint az edzéseken is. Gyorsan hozzátenném, ez a minimum, ha valaki nem úgy viselkedik, ahogy elvárom, már nem lenne közöttünk.

- Gondolom, a tavaly nyári időszakhoz képest több szakmai problémája akad.
- Szakmai igen, hangulati azonban nem. Tény, tavaly ilyenkor Tököliék érkezésével feldobottabb volt a légkör a csapaton belül, hiszen erősödtünk, s szép év elé néztünk. Most viszont még senkit sem sikerült igazolnunk. Különösen csatárposzton aggasztó a helyzetünk, jelenleg még Gera is sérült. Sajnos a kiszemeltjeink időközben más csapatokhoz igazoltak, azaz a tavalyi kerethez képest nemhogy erősödtünk volna, gyengültünk. Márpedig a játékosok hangulatát is az befolyásolja leginkább, ha sikeresek és sok pénzt kereshetnek.

- Ezek után mennyire lehetnek vérmes reményeik a bajnokságban és az UEFA-kupában?
- Korai lenne még a célokat meghatározni, elvégre július közepéig tart az átigazolási szezon, azt követően nyilván tisztább lesz a kép a csapatot illetően. Annyit azonban már előre tudhatunk, hogy a stadion bezárása miatt eleve nehéz idény elé nézünk.

- A közelgő tulajdonosváltás mennyiben foglalkoztatja?
- A csapat megerősítése okán nagyon, a személyes sorsomat illetően viszont nem annyira. Ha az új befektetőnek vagy valaki másnak nem tetszik a személyem, úgyis szólnak. Biztató azért, hogy a szponzorok maradtak, így a csapat működtetésének feltételei adottak, persze mindenképpen kellene igazolnunk néhány posztra, különben hazai szinten sem maradhatunk versenyben a bajnoki címért.

- Ezt a riválisok megerősödése mondatja önnel?
- Természetesen. Az MTK például már most nagyszerű játékoskerettel rendelkezik, talán előre oda is lehetne adni a kék-fehéreknek az aranyérmet. Ugyanakkor erősödött az Újpest és a Debrecen is, a ZTE-vel is számolni kell majd a végelszámolásnál. Persze reménykedem, hogy majd velünk is. Úgy vélem, meggyengültünk.

Bánki József