Vágólapra másolva!
A listavezető Valencia gól nélküli döntetlent ért el San Sebastiánban a spanyol labdarúgó-bajnokság 14. - hétközi - fordulójának nyitó mérkőzésén. Aimarék előnye egy pont a Real Madriddal, kettő a Deportivóval szemben. A Real Sociedad hat kör óta nyeretlen.

A forduló további párosítása

Nem bírt a Valencia az idei szezonban gyengélkedő Sociedaddal a Primera División hétközi fordulójának egyetlen keddi összecsapásán. A 0-0-ra végződött találkozó után a Benitez-csapat megőrizte vezető helyét a bajnokságban, a tavalyi idény ezüstérmese viszont továbbra is a veszélyes zónában tartózkodik.

A tavaly parádézó, a BL-ben nyolcba készülő Sociedad utoljára a 8. fordulóban tudott három pontot szerezni (otthon az Osasuna ellen), azóta - ezzel együtt - három iksz, három vereség a mérlege. Pedig jobbak voltak, nekik állt a meccs, de nem jött össze a győztes gól.

Reynald Denoueix mester csapata a BL-ben idén is megfelelően szerepel, hiszen az utolsó csoportkör előtt igen jó esélye van a negyeddöntőbe kerülésre, a hazai pontvadászatban azonban látványosan szenved. Kedden este, hazai pályán újabb felzárkózási esélyt szalasztottak el Karpinék, amikor nem tudták két vállra fektetni a Valenciát.

A ma 21.30-kor az Atléticót vendégül látó Real Madridhoz kapcsolódó hír, hogy a néhány héttel ezelőtti hírekkel ellentétben a Liverpoolt erősítő Michael Owen helyett az Arsenalban szereplő Thierry Henry lehet a királyi gárda következő világsztárja, vagy ahogy az elitklub vezetői előszeretettel emlegetik, "galacticója". Ezt maga Florentino Perez klubelnök ismerte el.

Az elitklub első embere 2000 óta tartó uralkodása alatt sorrendben Luis Figót, Zinedine Zidane-t, Ronaldót és David Beckhamet szerezte meg. Őket nevezik galacticónak Madridban. Állítólag a világ- és Európa-bajnok francia szupersztár közvetítők révén üzent: szívesen szerepelne a gárdában. A szerződéskötés azonban egyáltalán nem lesz könnyű, mert az Arsenal vezetőedzője, Arséne Wenger hallani sem akar Henry eladásáról, bár árat azért szabott. A francia csatárcsillag 200 millió fontért távozhat, de ezt valószínűleg a tréner sem gondolta egészen komolyan...

Primera División, 14. forduló:
Real Sociedad - Valencia 0-0