Vágólapra másolva!
Scott Carson, az FC Liverpool fiatal hálóőre - aki csak Jerzy Dudek sérülése miatt kaphatott lehetőséget - elismerte: nagy szerepe volt abban, hogy csapata gólt kapott a Juventus elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén.

"Őszintén szólva ott, abban a pillanatban nem éreztem magam vétkesnek, de miután visszanéztem az esetet, én is láttam, hogy hatalmasat hibáztam. Az összecsapás után beszéltem a kapusedzőnkkel is, aki annyit mondott, hogy felejtsem el, hiszen ez csak egy rossz mozdulat volt. A történtek ellenére nem csüggedek, és csak azzal foglalkozom, hogy ha a visszavágón is én védek, akkor helyrehozzam a hibámat" - mondta a 19 éves kapus.

Rafael Benitez, az angol együttes spanyol szakvezetője már sokkal inkább tanítványai összteljesítményével volt elfoglalva a húsz esztendeje - az akkori Liverpool-Juventus mérkőzésen - 39 ember életét követelő brüsszeli Heysel-tragédia évfordulóján lejátszott összecsapást követően: "Az első félidőben nagyon jól futballoztunk, a Juventus ezután felpörgette a tempót, és egyszerűen nem tudtuk birtokolni a labdát."

Fabio Capello, a Zebrák trénere rendkívül bosszús volt csapata első félidei játéka miatt: "Az első harminc percben mintha pályán sem lettünk volna. Gyakorlatilag két góllal megajándékoztuk az ellenfelünket. A félidőben a játékosaim is érezték, hogy ilyen futballal nem lehet keresnivalójuk, és szerencsére ebből erőt tudtak kovácsolni".

A visszavágót egy hét múlva, április 13-án rendezik a torinói Stadio Delle Alpiban.

Paul Le Guen, a francia Olympique Lyon vezetőedzője szerint csapata a PSV Eindhoven ellen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének 1-1-re végződött első mérkőzése után még bejuthat a legjobb négy közé, bár tény, hogy a visszavágó előtt ez az eredmény inkább a hollandoknak kedvez.

"Hamar megszereztük a vezetést, de sajnos a második gólt egyszerűen nem tudtuk begyötörni és ettől idegesek lettek a játékosaim, aminek az lett a vége, hogy a PSV egyenlített. Ennek ellenére jó esélyeink vannak a visszavágón is, hiszen az első összecsapás jelentős részében mi irányítottunk" - mondta a francia együttes trénere.

Hasonló szellemben nyilatkozott Guus Hiddink, a holland gárda szakvezetője: "Egyetlen egyszer hibázott a védelmünk, amiből gólt is kaptunk, ezzel együtt végig rendkívül fegyelmezetten és magabiztosan futballoztunk. Ez azonban még csak egy lépés volt a továbbjutás irányában, mert nagyon nehéz lesz a visszavágó is".

A második mérkőzésre április 13-án az eindhoveni Philips-stadionban kerül sor.

Nem bírt a Lyon a PSV-vel/sport/focivilag/bajnokokligaja/20050405eloben.html?pIdx=1